Notas de Prensa

L’Agrupació de Polígons de Terrassa fa pública la seva preocupació pels robatoris constants de coure a les indústries

L’Agrupació de Polígons de Terrassa (APT) alerta de l’augment del nombre de robatoris de coure a les indústries de la ciutat i demana a les autoritats locals i a les forces de seguretat que intensifiquin els esforços en la prevenció i la persecució d'aquests delictes.
  • Vilar: “reclamem una major participació de les forces locals per fer més efectius els sistemes de seguretat que ja tenim a les nostres empreses. Els robatoris de cablejat de coure no només suposen un cost directe per la substitució del material robat, sinó que també provoquen danys col·laterals que poden ser devastadors per a les empreses i per a l’economia local”.   

 

Terrassa, 22 de maig de 2024. El president de l’Agrupació de Polígons de Terrassa, Jordi Vilar, ha denunciat que en els darreres mesos, i recentment aquest cap de setmana passat, la ciutat de Terrassa ha estat testimoni d’un alarmant alt nombre dels robatoris de cablejat de coure. “Aquesta situació està generant greus conseqüències per a les empreses de la ciutat, que es veuen obligades a interrompre la prestació dels seus serveis, patint les pèrdues econòmiques derivades”.  

Els robatoris de cablejat de coure no només suposen un cost directe per la substitució del material robat, sinó que també provoquen danys col·laterals que poden ser devastadors per a les empreses. La interrupció de les comunicacions, la paralització de processos productius i els retards en les dates de lliurament “són només algunes de les repercussions immediates que estan patint les nostres empreses”.  

Aquesta problemàtica afecta greument la competitivitat i la sostenibilitat de les empreses locals, que es veuen obligades a invertir recursos addicionals per garantir la seguretat de les seves instal·lacions. “Les nostres indústries són pimes, més de dimensió petita que mitjana. Això vol dir que disposen de recursos més limitats per fer front a situacions sobrevingudes i l’impacte que aquestes poden generar sobre la seva activitat”.  

Davant d'aquesta situació, l’APT ha fet una crida a les autoritats locals i a les forces de seguretat per intensificar els esforços en la prevenció i la persecució d'aquests delictes. “També instem a la col·laboració ciutadana per denunciar qualsevol activitat sospitosa que pugui estar relacionada amb el robatori de cablejat de coure”.  

Les empreses afectades no poden continuar suportant aquestes pèrdues, que posen en risc la seva viabilitat i la de tota l'economia local. “És imprescindible que es prenguin mesures urgents per protegir els nostres actius i garantir un entorn segur i estable per al desenvolupament de l'activitat empresarial”, conclou Jordi Vilar.  

 

Sobre l’APT

L’Agrupació de Polígons de Terrassa, presidida per Jordi Vilar, es va constituir com a canal d’interlocució durant la tardor de 2019 i representa els 16 PAEs de la ciutat i més de 1.800 empreses ubicades en els polígons de la ciutat. Des de la seva creació ha promogut la constitució de 6 associacions d’empreses i propietaris de polígons de Terrassa que representen 9 polígons d’activitats econòmiques.