Notes de Premsa

RETAILcat condemna rotundament l'agressió d'un manter a un turista a Barcelona

Un turista va ser agredit ahir per un manter al centre de Barcelona, quan defensava una dona que no podia passar amb un cotxet de nadó, per la ocupació que fan cada dia els manters de la via pública

RETAILcat condemna rotundament l’agressió que ahir va patir un turista americà al centre de Barcelona, per part d’un manter. El turista, segons han informat diversos mitjans de comunicació, defensava una dona que  demanava pasar amb un cotxet de nadó per la vorera, ocupada pels manters.

Ni Barcelona, ni cap ciutat, no pot permetre ser ocupada d’aquesta manera envaint espais públics, voreres, passeigs, estacions de metro,… A més de vendre productes falsificats i de dubtós orien, sense cap mena de garantia pels compradors, ocupen la via pública i no paguen cap tipus d’impost. “No entenem a qui beneficia deixar-los actuar amb total impunitat”, afirma Joan Carles Calbet, president de RETAILcat. “L’agressió d’ahir és la gota que fa vessar el got. Exigim un actuació rápida i contundent de l’administració per resoldre d’una vegada per totes aquest tema”.

RETAILcat forma part de Independent Retail Europe, organització que agrupa entitats del retail a Europa. “Ens han confirmat que aquest fet només es produeix a les zones on l’administració és excessivament laxa i permissiva. A la majoria de ciutats europees, això no passa”, confirma Calbet.

Sobre RETAILcat RETAILcat representa 35.000 establiments comercials repartits per tot el territori català (més del 30%), que dóna feina a 230.000 persones, el 50% de treballadors del retail de Catalunya,  representant conjuntament més del 7% del PIB català. 

RETAILcat representa a: Cecot, Comertia, Fundació Barcelona Comerç i Fundació Comerç Ciutadà.