Notes de Premsa

FEM Vallès reivindica davant les administracions el seu paper com agent tècnic al territori en el projecte ferroviari que connecti amb l’aeroport de Barcelona - El Prat

Davant les dues alternatives plantejades per les administracions en el projecte ferroviari de connexió amb l’aeroport, les entitats membre de la plataforma FEM Vallès consideren imprescindible la interlocució i l’establiment d’un calendari de treball amb els agents del territori.
  • Abad: “A FEM Vallès reclamem la creació d’una taula de debat on s’aportin tots els estudis tècnics i les anàlisi que documentin els diferents projectes per tal de consensuar l’alternativa ”.
  • La plataforma celebra que l’alcalde de Terrassa i l’alcaldessa de Sabadell plantegin un mateix model ferroviari per arribar a l’aeroport i proposa cercar la complicitat de l’Ajuntament de Manresa i de la Catalunya central per trobar consensos.

Fa just una setmana el Govern de la Generalitat va anunciar el nou servei públic d'accés a les terminals 1 i 2 de l’aeroport d’El Prat com a servei ferroviari de rodalies i va atribuir la prestació a FGC. El ramal a El Prat està actualment en construcció i connectarà l’estació d’El Prat de Llobregat amb la terminal T1 de l’aeroport. El projecte inclou la construcció de les noves estacions ferroviàries a la T1 i la T2, amb transbordament amb la L9 del Metro.

Davant l’anunci de l’executiu, l’alcalde de Terrassa i l’alcaldessa de Sabadell han anunciat que faran passes endavant per consensuar un model ferroviari que arribi a l’aeroport, en aquest cas avalant el projecte d’aprofitament de la línia de rodalies R4 que fa l’eix Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport i que també pot ser una opció vàlida per al mateix objectiu, més si es té en compte la nova estació prevista a Can Boada d’aquesta línia R4 que podria donar joc al necessari estacionament de trens en hores vall i evitaria duplicitat d’inversions públiques. Una voluntat, la de concretar un mateix model ferroviari al territori expressada pels ajuntaments de Terrassa i Sabadell, que FEM Vallès celebra i a la que proposa incloure Manresa i la Catalunya central.
Els representants de les entitats que conformen la plataforma FEM Vallès entenen que l’accés a l’aeroport per via ferroviària és un servei estratègic, d’alt impacte per la societat i de fort posicionament institucional. És per aquest motiu que, en base a la diversitat d’entitats que la conformen, FEM Vallès reivindica el seu paper com agent tècnic, social i econòmic al territori per participar activament en el debat que ha de definir una actuació ràpida en la connexió amb l’aeroport.

En aquest sentit, el president de la plataforma FEM Vallès, Antoni Abad, reclama “la creació d’una taula de debat, amb un calendari de treball, amb tots els estudis tècnics realitzats i els anàlisi que documentin i justifiquin els dos projectes plantejats per acabar decidint l’alternativa més plausible en termes d’eficiència, calendari d’execució i inversió econòmica”.

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental), el Circuit de Barcelona-Catalunya i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona)  han subscrit la seva adhesió a la plataforma.