La Cecot considera positiu el pla de xoc impulsat pel Govern i demana implementar les mesures amb celeritat

A l’espera de veure la concreció de les mesures del pla de xoc aprovat avui pel Consell de Ministres, la Cecot considera que les mesures d’àmbit laboral s’adapten a la realitat d’excepcionalitat empresarial del moment i poden evitar els acomiadaments.
  • L’organització empresarial es mostra més crítica en relació a valorar les mesures econòmiques i aquelles relatives als autònoms ja que l’anunci fet públic avui és inconcret i no permet fer una valoració més exhaustiva.   

 

La patronal catalana Cecot valora positivament que el Consell de Ministres d’avui hagi acordat posar en marxa una bateria de mesures econòmiques per minimitzar l’impacte del COVID-19 a l’activitat econòmica.

A manca de poder analitzar amb deteniment les mesures proposades pel Govern, l’entitat considera que les mesures laborals responen a les peticions realitzades pels agents socials i econòmics el passat dijous i que poden evitar els acomiadaments. Entre les mesures del pla de xoc el Govern ha confirmat que, en cas d’ERTOs, les empreses no hauran d’abonar les quotes de la seguretat social, una demanda que la Cecot va fer explícita la setmana passada arrel de la inquietud expressada pels seus associats. Ara manca conèixer els detalls sobre els percentatges i les garanties, confiant que estiguin en la línia dels anunciats en altres països europeus.

En no disposar encara del document del Govern per poder realitzar una valoració més exhaustiva que permeti conèixer el detall final de les mesures proposades, la Cecot considera que necessari i crític la implementació d’aquestes mesures, “que ja arriben molt tard”, segons Antoni Abad, president de l’entitat, “i que queden per darrere de les preses per altres països europeus com ara Dinarmaca o les anunciades avui per Macron a França”.

L’entitat demana agilitar la prestació dels ajuts i gestionar amb rapidesa el flux creditici perquè pugui arribar a les empreses i aquestes, alhora, puguin preservar l’ocupació.      

 

Atenció continuada al sector empresarial

La Cecot, tot i les mesures implementades per evitar la propagació del COVID-19 que passen per la implementació del teletreball a tota la plantilla a partir d’avui, mantindrà la prestació del servei d’atenció i assessorament pels canals no presencials com ha estat fent des del divendres passat:

Web: https://serveis.cecot.org/Informacio-per-ambits/Darreres-Informacions-COVID-19

Telèfons: 93 736 11 00 i 93 736 11 18

WhatsApp: 669 40 50 85

A/e: info@cecot.org

I un formulari específic per al COVID-19: https://serveis.cecot.org/Informacio-per-ambits/COVID-19-Com-et-podem-ajudar

Actualment l’equip de l’entitat ha atès més de 3.500 consultes d’empreses i persones autònomes amb dubtes importants sobre les implicacions de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el passat dissabte al vespre i la declaració de confinament del país per part del president de la Generalitat de Catalunya. I a partir de demà es centrarà en informar sobre l’aplicació de les mesures aprovades del Govern.

L’equip d’assessors i assessores de la patronal, formada per una vintena d’especialistes en l’àmbit laboral, financer i fiscal o jurídic, atén des de finals de la setmana passada qüestions causades per la poca claredat del decret i les confusions que aquest genera tenint en compte que cada autoritat local en fa una interpretació diferent fet que genera desconcert i inseguretat jurídica per a les empreses.    

En aquest sentit, divendres passat la Cecot va publicar les bases per elaborar un Pla de Contingència amb intenció d’ajudar a les empreses en la seva presa de decisions davant de la situació d’inestabilitat que la crisi del coronavirus ja està generant. La Cecot ha reforçat tot el servei d’Assessorament Empresarial per canals no presencials davant la previsió de sobrepassar la capacitat del nombre de consultes habituals que atén.