Tres dels sis projectes seleccionats al Demo Day per participar al 4YFN 2024, en el marc del Mobile World Congress, són del Healthcare Vallès de la Cecot

Els projectes guanyadors que participen a Healthcare Vallès són Imporfit.IA, Regemed i Sentir.
  • Dels vint projectes que han participat al Demo Day del programa Primer, tres eren de la preacceleradora Healthcare Vallès, i els 3 han estat seleccionats per participar al 4YFN del 2024.   
  • Healthcare Vallès és la preacceleradora del sector salut de la Patronal Cecot i està impulsat pel Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus, en el marc del programa Primer.

 

El dimecres 13 de desembre s’ha celebrat el Demo Day del programa de preacceleració Primer a la seu d’Attico a Barcelona. Al llarg de tot el matí, un jurat format per 5 persones expertes en l’ecosistema innovador i emprenedor han escollit els 6 projectes que tindran l’oportunitat de presentar-se en l’estand de la Generalitat de Catalunya-ACCIO del 4YFN del Mobile World Congress 2024.

Durant tot el matí, un total de vint projectes han presentat la seva proposta, tres dels quals estan participant a la preacceleradora Healthcare Vallès, de la patronal Cecot. Tots els projectes s’han exposat al jurat amb una breu intervenció dels seus portaveus, on han explicat quin problema que resol el producte o servei, la descripció del mateix, quin és el mercat per a la solució proposada, quina és la competència i quins avantatges té el producte sobre la competència, quin és el model negoci, el pla d’acció dels propers mesos i anys i l’equip que conforma el projecte. El jurat, un cop ha escoltat tots els projectes, els ha valorat d’acord amb criteris de viabilitat, innovació i potencialitat d’impacte del projecte emprenedor.

Els 3 emprenedors de la preacceleradora healthcare Vallès que han presentat el seu projecte han estat seleccionats per presentar el seu projecte al 4YFN de 2024. Aquests projectes són Improfit.IA, Regemed i Sentir.

A la jornada hi ha assistit Anna Miquel, cap de l’Àrea d’Emprenedoria i Formació del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, que ha fet la benvinguda institucional, Montse Guardia, presidenta del Consell Social de la UPC i cofundadora i CEO de BigOnion que ha parlat sobre “Emprendre en temps d’Intel·ligència Artificial”, i un cop s’han fet públics els 6 projectes que participaran al 4YFN de l’any vinent i s’han lliurat els diplomes, Lluís Juncà, director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria del Departament d’Empresa i Treball ha clausurat l’esdeveniment.

 

Sobre els projectes seleccionats de Healthcare Vallès

Improfit.IA

Aquest projecte ofereix una solució SaaS per crear activitats i digitalitzar moviments del cos, amb la finalitat de promoure la salut i el benestar de les persones a través de l’avaluació i qualificació de l’activitat física amb IA. Davant de la problemàtica de l’envelliment de la població, s’espera que el nombre de persones majors de 65 anys es dupliqui per al 2050. Es per això que s’ha detectat la necessitat de noves solucions per prevenir i gestionar les malalties cròniques en adults majors, les quals són les principals causes de mort i discapacitat en adults majors. Un dels grans reptes que té la societat actual és la recuperació i la conservació de la salut i és aquí a on la medicina tradicional no dona resposta a moltes de les necessitats de la població trobant-nos amb un grup important de persones que cerquen trobar-se millor. 

Improfit ofereix una solució de visió per computació i algoritmes per predir i prevenir malalties cròniques en adults majors, utilitzant l’aprenentatge automàtic per analitzar grans quantitats de dades, incloent registres mèdics, hàbits d’estil de vida i factors ambientals. S’utilitzen eines pioneres proporcionades per la intel·ligència artificial, Machine learning i deep learning, vinculats amb la visió per computació, per identificar i inferir el comportament humà dels moviments de les persones. 

El seu promotor és l’Andreu Casadellà, enginyer industrial (UPC), CEDEP (insead), MBA (The Hong Kong University of Science and Technology), MBA (ESADE). És emprenedor i business angel i membre d’Antai Business Angel. Compta amb un equip de 10 persones, amb perfils de deep learning, visió per computació i robotics. 

 

Regemed

La missió de REGEMED és oferir, mitjançant una nova generació de productes d’aplicació tòpica, alternatives mínimament invasives i no ablatives per a la regeneració i rejoveniment de la pell i teixits. L'envelliment fisiològic humà implica canvis morfològics vinculats a l’edat, així com també, una disminució dels mecanismes intrínsecs de regeneració de l'organisme. Actualment no existeix un tractament biològic tòpic produït a través de fraccions plasmàtiques per a ús personalitzat, és aquí on REGEMED vol oferir una solució tòpica a la problemàtica.

El producte no només està indicat per a la regeneració de la pell vinculat a l’edat, sinó que també està altament indicat per a qualsevol malaltia que provoqui ferides i/o traumatismes a la pell. Això permet tenir a l’abast una solució personalitzada i fàcil d’utilitzar que millora el quadre simptomatològic juntament amb una millora estètica. Per tant, REGEMED ofereix un producte indicat per a la medicina estètica, cosmètica, plàstica, reconstructora i regenerativa.

REMEGED parteix d’un projecte d'investigació i tecnologia, mitjançant el qual s’ha treballat per obtenir una formulació específica utilitzant la sang del propi pacient per crear un producte amb altes capacitats regeneratives de la pell.

També s’està treballant per a la creació d’un dispositiu mèdic de sistema tancat per centrifugar, per concentrar i purificar la sang del donant per obtenir una fracció específica de plasma que barrejada amb una base hidrogenada es podrà aplicar en ferides obertes i tindrà efectes altament reparadors i regeneradors.

El seu promotor és l’Aleix Cuenca, doctorant en Medicina; postgrau en Dermofarmàcia i Formulació Cosmètica; postgrau en Medicina de l'Envelliment Fisiològic; màster en Assajos Clínics i Assumptes Mèdics, i especialista en Investigació farmacològica. Disposa d’àmplia experiència laboral de més de 8 anys en el camp dels Medical Scientific Affairs.

 

Sentir

La missió principal de Sentir és promoure la salut auditiva facilitant l’accés a l’entrenament auditiu. Actualment, el projecte es troba en una etapa inicial de desenvolupament de l’aplicació Sentir, amb l’objectiu d’avaluar i tractar les habilitats auditives tenint comunicació amb centres i experts del sentit de l’audició.

El problema principal en el que es centra és en la falta d’implementació de l’entrenament auditiu com a part fonamental en el procés de rehabilitació auditiva. La solució que proposa aquest projecte és mitjançant la creació i desenvolupament d’una aplicació mòbil avaluar i entrenar les habilitats de processament auditiu i que lliuri la informació rellevant al professional de la salut auditiva per a un millor tractament i seguiment dels pacients.

La promotora és la Inés Barneo Caragol, que va estudiar 2 cicles formatius de so i audiologia protètica i formació en rehabilitació auditiva. Fa aproximadament 10 anys que es dedica a l’audiologia protètica i en l’últim centre auditiu porta més de 4 anys, el que ha fet principalment és fer estudis d’audició i adaptar audioprotesis. Disposa d’un equip multidisciplinari de 5 persones.

 

Sobre Healthcare Vallès

El projecte Healthcare Vallès és una iniciativa de Cecot i el Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus. Està orientat a emprenedors amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu i de mentoria relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, marketing i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès.

Les empreses de l’ecosistema que col·laboren al projecte són la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Egarsat, Vitaly, BBraun i Moehs Ibérica, que més enllà de conèixer els projectes estan posant a disposició la seva experiència per aconsellar i guiar als emprenedors en els diferents estadis dels seus projectes.

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial

Mitjançant el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, la Cecot ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també s’ocupen dels tràmits d’alta.
  • Transmissió empresarial a través del Reempresa.
  • Consolidació i creixement mitjançant l’acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. En els casos on l’empresa té problemes de viabilitat, s’ofereix acompanyament en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat mitjançant el HelpEmpresa.
  • Oficina de finançament.