La Cecot incorpora a Martí Lloveras Morell com a nou assessor en l’àmbit de la internacionalització

Lloveras pren el relleu de Cristina Danón al capdavant de l’àrea d’assessorament en internacionalització per continuar oferint orientació estratègica a les empreses en l’establiment de relacions comercials a l’exterior.
  • “Les empreses necessiten contrastar i estar segures de que les passes que estan fent en les seves estratègies de comerç internacional són correctes”.  
  • L’àrea d’internacionalització de la Cecot va atendre més de dues-centes empreses durant el 2023 i tenint en compte els bons indicadors de les exportacions catalanes, la Cecot preveu un increment d’activitat en aquesta àrea d’assessorament.  

 

Terrassa, 15 de març de 2024 -L’expert en comerç exterior, Martí Lloveras, s’incorpora a l’equip d’assessorament de la patronal Cecot com a nou assessor en l’àmbit de la Internacionalització, prenent el relleu de Cristina Danón qui ha coordinat l’àrea durant els darrers tres anys. Lloveras es suma a l'equip d'assessors de la Cecot amb el ferm propòsit de brindar orientació estratègica a les empreses interessades a establir relacions en mercats exteriors.  

Amb una àmplia experiència en comerç internacional i en estratègies d’expansió, així com una sòlida trajectòria en assessorament empresarial, Martí Lloveras s'incorpora a l'equip d’assessorament de la patronal catalana, format per més de quarta professionals, per proporcionar orientació, aconsellar i informar a totes aquelles empreses que vulguin o estiguin considerant expandir les seves operacions en l'àmbit internacional.  

La seva experiència i trajectòria suposa un intangible de gran valor per a les empreses en el procés d'internacionalització. “Crec fermament que l'experiència és clau. He dedicat tota la meva carrera al comerç exterior, i això m'ha proporcionat el coneixement necessari per respondre dubtes, consultes i inquietuds que les empreses de la demarcació de Cecot puguin tenir”, ha explicat l’expert.  

Martí Lloveras Morell és diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona, compta amb un Màster en Direcció Comercial de la Caixa d'Estalvis de Terrassa i compta amb un PDG de Direcció General a través de la Cambra de Comerç de Terrassa. En els seus trenta anys de trajectòria professional, Lloveras ha ocupat càrrecs de direcció en diferents empreses, la primera a l’any 1985 a l’empresa familiar Lloveras com a director comercial i posteriorment com a gerent. També ha desenvolupat tasques de representació, com a president, en entitats com l’Asociación Española de fabricantes de Maquinaria para Alimentación o de vicepresident en l’associació que agrupa empreses industrials internacionalitzades, AMEC. En la vessant de consultoria i assessorament, destaca la seva tasca com a director d'Expansió de la Cambra Espanyola de Comerç per a Bòsnia i Hercegovina i el fet que sigui, des del 2014, assessor acreditat expert en Internacionalització per ACCIÓ, Generalitat de Catalunya. En l’àmbit privat, Martí Lloveras ha desenvolupat i executat estratègies d’internacionalització i d’implantació de nous centres productius per indústries catalanes en països del continent americà i africà.  

"És crucial que les empreses se sentin recolzades per institucions com la nostra per abordar les seves inquietuds, especialment en un context cada vegada més complex", ha explicat l’expert. En aquest sentit, treballarà activament per orientar les empreses en els seus esforços per establir relacions comercials amb entitats d'altres països, oferint respostes ràpides i eficaces a les seves preguntes i preocupacions.  

L'assessor ha explicat que en una consulta tracten de donar "el màxim d'informació a l'empresa o persona que fa la consulta en el temps més breu possible". Des del servei d'assessorament de la Cecot s'identifiquen les necessitats específiques de les empreses amb la possibilitat de reconduir-les cap a programes d’ajuda o de connexió en xarxa, dissenyats per establir relacions sòlides en mercats exteriors.  

L’àrea en internacionalització de la Cecot no només ajuda les empreses que consideren iniciar el seu camí internacional, sinó també aquelles que ja tenen relacions comercials establertes a l'estranger. A través de programes com Connect-IN, que ofereixen serveis de promoció internacional, transformació empresarial, consultoria en màrqueting internacional, execució de projectes a mida i formació especialitzada en internacionalització. Aquesta àrea d’assessorament de la Cecot proporciona, doncs, una assistència integral en tots els aspectes de la internacionalització mitjançant un tàndem d’experts composat per Alícia López, assessora en Acompanyament Internacional i Martí Lloveras com assessor en Comerç Exterior.  

L’any 2023 l’àrea d’assessorament en internacionalització de la Cecot va atendre més de dues-centes empreses, la majoria de les consultes registrades (16%) van estar relacionades amb la documentació i tràmits d’exportació, seguides per dubtes sobre barreres tècniques (10%), ajuts i subvencions a l’exportació (8%) i d’iniciació a l’exportació (7%).  

Actualment, l'equip d'assessorament de la Cecot està format per 43 persones expertes en matèries tan comunes a tot el teixit empresarial com ho són les relacionades amb l'àmbit laboral, el fiscal, el financer o les vendes, fins a matèries més sectorials o específiques com la contractació pública o l'optimització elèctrica. Al capdavant d'aquestes àrees hi ha professionals i tècnics experts en cada matèria que atenen les consultes sense cap cost per a les empreses associades a la patronal.