La Cecot impulsa la inserció laboral de persones majors de trenta anys amb una nova edició del 30 PLUS

L’entitat posa en marxa la que serà la 6a edició del programa d’inserció 30 Plus, destinat a persones desocupades de més de trenta anys.
  • Martínez: “és un programa que considerem d’èxit. El 70% dels participants de les cinc edicions anteriors han continuat treballant a l’empresa d’acollida”.  
  • En aquesta edició es seleccionaran setze persones que obtindran un contracte laboral d’entre sis i nou mesos i es prioritzarà la inserció d’aquells col·lectius amb més dificultats d’inserció laboral.  
  • Les empreses contractants rebran una subvenció econòmica equivalent al Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 1.166,67€/mes per a 40 hores setmanals.

La Cecot posa en marxa la sisena edició del Programa 30 Plus, un programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal- Ministerio de Trabajo y Economia Social- destinat a la inserció laboral de persones desocupades de 30 anys i més, oferint als participants assessorament, orientació i formació específica al lloc de treball a ocupar, que els permetrà obtenir un contracte laboral d’entre 6 a 9 mesos de durada.

Aquest programa, no només fomenta la demanda de treball, sinó que també pretén incidir en la qualitat de l’ocupació, donant suport a la contractació mínima de 6 mesos i regulant una subvenció que pot abastar fins a 9 mesos de la contractació, amb l’objectiu que les persones desocupades que hi participen s’insereixin definitivament en el mercat de treball.

Tal i com ja es va fer a l’edició anterior, es prioritza la inserció laboral d’aquells col·lectius amb especials dificultats d’inserció laboral com son les persones aturades de llarga durada i les persones treballadores majors de 45 anys “i és que si tenim en compte les dades registrades per l’Institut d´Estadística de Catalunya, en aquest setembre la taxa d'atur registral del Vallès Occidental se situa en el 10,28%, per sobre de la catalana (9,64 %)”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament qui afegeix que “cal tenir present que l’atur de llarga durada, conjuntament amb l’edat, son uns dels factors que dificulten més la inserció laboral de les persones desocupades”.

En aquesta convocatòria, l’equip tècnic de Cecot Formació i Desenvolupament  seleccionarà setze persones que rebran les actuacions d’acompanyament, formació i contractació, i obtindran el benefici de l’experiència professional mitjançant un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos.

El programa 30Plus arriba a la sisena edició pels bons resultats obtinguts en les convocatòries anteriors ja que més del 70% de les persones participants han continuat treballant a l’empresa després de finalitzar el període que dura la subvenció en el marc del programa”, afirma Martínez.

Per a participar en aquest projecte, les persones destinatàries han d’estar inscrites a l’oficina de treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya com a persones demandants d’ocupació no ocupades i han de complir els requisits legals per poder formalitzar un contracte de treball.

Respecte a les empreses que contractin a participants del Programa 30 Plus, rebran una subvenció equivalent al Salari Mínim Interprofessional durant els 6/9 mesos de contracte i tindran professionals formats en relació al lloc de treball a cobrir. En aquest sentit, l’equip tècnic i professional de Cecot Formació i Desenvolupament presta ajuda tècnica a les empreses participants durant totes les fases del programa: ja sigui en la selecció de candidats/es, en l’assessorament per a la gestió i sol·licitud de la subvenció, així com en el seguiment de la persona contractada, entre altres.

Les empreses interessades en contractar a professionals més grans de 30 anys, ja poden assessorar-se i contactar amb Cecot per tal de subscriure’s al Programa i beneficiar-se de la subvenció econòmica.

La Cecot impulsa la inserció laboral de persones majors de trenta anys amb una nova edició del 30 PLUS