Notes de Premsa

Oriol Amat donarà pautes a les empreses per assolir l’equilibri en el control i la reducció de costos sense perjudicar clients o empleats en el procés

El catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF impartirà una jornada sobre Control i Reducció de Costos a Cecot Formació. Amat considera que “fer una bona gestió i control de costos és molt difícil i la prova és que moltes empreses no aconsegueixen tenir èxit en aquest propòsit”.
  • Arrel de la demanda formativa de qualitat per part de gerents i directius d’administració i finances, Cecot Formació ha organitzat aquesta jornada que els ha de permetre identificar mesures concretes per la reducció de costos segons el sector i característiques de cada empresa participant.

 

Darrerament, Cecot Formació està rebent la demanda formativa de qualitat per part de les gerències en aspectes com el control de despeses, gestió dels marges o reducció de costos i amb possibilitat d’adaptació dels casos al sector, grandària o complexitat de l’empresa demandant d’aquesta formació en particular.

En aquest sentit, el proper dotze de febrer, Cecot Formació ha organitzat una Jornada formativa sobre Càlcul, control i reducció de costos amb l’expert Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF Barcelona School of Management i un dels docents recurrents de Cecot Formació per aprofundir en aquest àmbit donada la bona puntuació atorgada pels assistents en els qüestionaris de valoració.

Aquesta jornada va dirigida principalment a gerents i propietaris d’empreses, així com directius de les àrees d'administració, finances, producció o màrqueting que tenen entre els seus objectius per aquest any el de conèixer mesures innovadores per millorar el seu model de negoci i identificar mesures concretes per a la reducció de costos en la seva empresa.

Per Amat “no hi ha un model de negoci únic, cada sector i cada empresa és diferent. Ara bé, les empreses que basen el seu lideratge en els baixos costos comparteixen una mateixa característica: utilitzen les tècniques més modernes que els permeten millorar l’eficiència en tot tipus de cost. D’aquestes tècniques se’n poden beneficiar empreses de totes les mides, així com empreses sense ànim de lucre i també l’administració pública”.

S’ha de tenir en compte que “fer una bona gestió i control de costos és molt difícil i la prova és que moltes empreses no aconsegueixen tenir èxit en aquest propòsit. Les claus per aconseguir-ho són: lideratge, motivació, la participació de l’equip i la comparació amb les millor empreses del sector per tal d’aplicar les millors pràctiques”.

Per aquest motiu, és important destacar la metodologia de la jornada que és el mètode del cas i consisteix en l’anàlisi d’empreses reals de diversos sectors i grandàries, i permet conèixer de primera mà casos d'èxit i bones pràctiques.

“Un dels principals reptes que han d’afrontar les empreses que volen innovar en la gestió de costos, és aconseguir no perjudicar a clients i empleats en el procés”, conclou Amat.

 

Informació corporativa

Cecot Formació, és una entitat col·laboradora del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb una mitjana de 7.500 alumnes formats i 760 accions formatives realitzades a l’any, Cecot Formació dona resposta a prop de 40 sectors d’activitat. Es dissenyen i desenvolupen accions de formació per empreses i treballadors en actiu i en atur.

ENLLAÇOS D'INTERÈS