La Cecot considera imprescindible que l’economia catalana compti amb corredors 5G que connectin amb Europa i amb la resta de CCAA

L’aposta estratègica de Barcelona per esdevenir punta de llança en el desenvolupament de la tecnologia 5G no pot quedar aturada per formalitats, pugnes o incompetències administratives.
  • Endarrerir el Corredor 5G del Mediterrani suposa aturar el desenvolupament del sector de l’automòbil i tota la indústria auxiliar que comporta.
  • Abad: “El desenvolupament de corredors 5G es basen en una lògica empresarial i una raonabilitat econòmica. Apel·lem a les administracions a cercar solucions amb celeritat per evitar la pèrdua de competitivitat i el lideratge en el sector de les noves tecnologies”.   

L’aposta estratègica per Barcelona com a Capital Mundial de la Mobilitat comporta la necessitat de desenvolupar projectes i infraestructures que facin realitat un lideratge en l’avenç de la mobilitat moderna, a futur. Un fet que beneficia l’economia i la societat. Tal i com ja es va manifestar en la darrera edició del Mobile World Congress, la tecnologia 5G i el seu desplegament són un objectiu prioritari per a l’impuls de la mobilitat en diversos sectors i en el cas de Catalunya el sector de l’automòbil té un pes molt rellevant.  

En aquest sentit, la Cecot considera imprescindible que l’economia catalana compti amb corredors 5G que la connectin tant amb Europa com amb la resta de territoris de l’estat espanyol, i Barcelona té les condicions per esdevenir un hub digital de pimes. “La transformació digital o la innovació no són opcionals per al sector empresarial”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot, “són una necessitat i una obligació, tant per la pròpia activitat empresarial com pel benefici que pot comportar a la societat on es desenvolupa aquesta activitat”.  Desenvolupar la tecnologia 5G és una inversió estratègica que comportarà noves economies i fomentarà l’eficiència en sectors com la salut o la seguretat.

Així doncs, davant les informacions publicades a diferents mitjans en relació a l’endarreriment del Corredor 5G del Mediterrani per aspectes formals entre administracions, la Cecot els reclama públicament que cerquin solucions i que arribin als acords necessaris per tal de facilitar aquesta infraestructura. “Apel·lem a les administracions a trobar solucions amb celeritat per evitar la pèrdua de competitivitat i el lideratge del sector de les noves tecnologies de mobilitat i de la transformació digital”.