El 40% dels participants de la 3a edició del 30 Plus de Cecot Formació han aconseguit un contracte indefinit

A través d’aquest programa, un total de 15 persones han rebut orientació, formació i totes elles han obtingut un contracte laboral d’entre 6/9 mesos. Actualment un 40% dels participants han passat a tenir un contracte indefinit.
  • El 30 Plus és un programa destinant a la inserció laboral de persones majors de 30 anys en situació d’atur i amb baix nivell formatiu.  
  • L’objectiu del programa ha estat reduir l’atur d’aquest col·lectiu i evitar que esdevinguin persones desocupades de llarga durada.

 

Cecot Formació ha impulsat durant aquest 2019, la tercera edició del Programa 30 Plus, un programa promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya destinat a la inserció laboral de persones desocupades d’entre 30 i 45 anys. Els  bons resultats obtinguts en anteriors edicions han avalat la tasca realitzada en aquesta tercera edició. L’equip de Cecot Formació va seleccionar un total de 15 persones que durant aquest any han rebut assessorament, orientació i una formació a mida relacionada amb el lloc de treball a ocupar, obtenint d’aquesta manera un contracte laboral d’entre 6 i 9 mesos de durada.

En aquesta nova edició s’ha afavorit la inserció dels 15 participants, i una vegada aquestes persones han finalitzat el contracte subscrit dins el marc del programa, el 40% l’han renovat de manera indefinida. Tanmateix, com que el programa encara no ha finalitzat, aquestes dades podrien augmentar ja que un 33% dels participants encara segueixen treballant amb un contracte laboral subscrit al programa. De fet, aquest programa té una durada total d’un any i mig i la data prevista de finalització és el 30 d’abril de 2020.

El col·lectiu de les persones de més de 30 anys és el que més s’ha vist afectat per la manca de llocs de treball fruit de la crisi d’aquests darrers anys i de fet, un percentatge força elevat d’aquestes persones encara es troba avui dia en situació d’atur. Cal tenir present que l’atur de llarga durada és un dels factors que dificulta més la inserció laboral de les persones que no tenen feina. A Catalunya a l’octubre de 2019 es va registrar un atur de més de 387.267 persones.

Els tècnics d’inserció alerten que si no s’efectua una ràpida intervenció es corre el risc de cronificar la seva situació d’atur, és per això que les polítiques actives d’ocupació poden facilitar l’entrada o la reincorporació d’aquestes persones aturades al mercat de treball. En aquest sentit, moltes persones de 30 anys o més que han estat expulsades dl mercat de treball, en breu, podrien reincorporar-s’hi de nou i ocupar-se en sectors on anteriorment no havien treballat. Per tant, cal que s’implementin mesures destinades a augmentar la demanda de treball en èpoques de poc creixement, mitjançant programes integrals que fomentin l’ocupació i la creació de llocs de treball. I aquesta és la finalitat del Programa 30 PLUS que va dissenyar Cecot Formació l’any passat i que enguany finalitza la seva tercera edició.

Així doncs, el 30 PLUS s’inscriu en un model de política ocupacional que té com a objectiu la inserció directa en el mercat laboral de persones desocupades amb un enfocament diferent, ja que la política activa d’ocupació pren com a punt de partida les necessitats reals de l’empresa: en funció de llocs de treball existents a cada territori se seleccionen les persones més adients per aquestes vacants i se’ls facilita la formació específica més adequada per desenvolupar correctament les tasques que li són requerides, d’aquesta manera es posa l’accent a incentivar la demanda del mercat de treball, i que les persones que hi participen s’insereixin definitivament.

 

Informació corporativa

Cecot Formació és una entitat col·laboradora del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, amb una mitjana de 7.500 alumnes formats i 760 accions formatives realitzades a l’any. Cecot Formació dona resposta a prop de 40 sectors d’activitat. Es dissenyen i desenvolupen accions de formació per empreses i treballadors/es en actiu i en atur.