Cecot Formació arrenca la 3a edició del ‘Singulars’ per a joves amb el repte d’ajudar a la seva ocupabilitat en context de COVID-19

Martínez: “El context de pandèmia ha fet que moltes empreses o no hagin pogut iniciar la seva activitat o que ho hagin fet a un ritme força inferior a l’esperat, però també tenim empreses que continuen necessitant perfils professionals per cobrir vacants, sobre tot del sector industrial”.
  • Cecot Formació seleccionarà aquest mes de setembre a 45 joves per participar en el projecte JOVE, APOSTA PEL TEU FUTUR! en el marc del programa Singulars. 
  • S’orientarà, formarà i inserirà  als/les joves en tres línies formatives: manteniment industrial, instal·lacions i manteniment en electricitat, fontaneria i gas i activitats auxiliars de magatzem. 
  • El programa és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la iniciativa d’ocupació juvenil i que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

Cecot Formació torna a posar en marxa una nova edició del projecte adreçat a joves “Jove, Aposta pel teu futur” amb l’objectiu de promoure la millora de la seva ocupabilitat, treballant el seu projecte professional de manera individual i d’aquesta manera, incentivar-ne la seva contractació laboral.

“Malgrat les dificultats que l’impacte de la COVID-19 afegeix a la ja problemàtica alta taxa d’atur juvenil que pateix el nostre mercat de treball, des de Cecot Formació insistim en desenvolupar polítiques actives d’ocupació per col·lectius com el dels joves”, explica Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació i Desenvolupament, “en el cas del Singulars estem treballant amb sectors industrials on es continua necessitant incorporar perfils professionals que no es troben”. L’altra dada important en les edicions anteriors del Singulars és la del retorn d’una part d’aquests joves al sistema educatiu per reprendre els estudis. “Concretament, en l’edició anterior vam assolir un 53% de contractació o retorn a sistema educatiu del total de participants. És un bon índex col·lectiu”, conclou Martínez.

El programa Singulars està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys inscrits al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació i al registre de Garantia Juvenil interessats/des en formar-se en un ofici de l’àmbit industrial.

Cecot Formació professionalitzarà aquests joves en tres especialitats: manteniment industrial, instal·lacions i manteniment en electricitat, fontaneria i gas i el certificat de professionalitat d’activitats auxiliars de magatzem. Les 3 accions formatives seran teoricopràctiques i tindran una durada que oscil·larà en unes 400 hores de durada.

De manera transversal a tota la durada del projecte, els/les participants disposaran d’un espai on realitzar serveis d'orientació, formació en competències i tutoria individual per tal d'aconseguir una inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal.

A l’inici del programa, les persones participants conjuntament amb el/la seu/va tutor/a, elaboraran un pla de treball personalitzat que contemplarà la formació professionalitzadora més adient al perfil de la persona participant, alhora que s’acordaran uns objectius comuns revisables i modificables segons l’interès i evolució de cada jove.

Mesures especials COVID-19 per als tallers teoricopràctics

En aquesta edició, l’entitat ha tingut present la situació actual en relació a la COVID-19 i ja té un pla d’actuació d’acord amb les mesures més adients per tal de garantir un entorn segur. Cal destacar que s’atendrà als/les joves mitjançant cita prèvia i que s’han habilitat espais d’atenció amb l’equip tècnic de Cecot Formació per donar compliment a les mesures de prevenció en el moment de les entrevistes presencials com ara, l’ús obligatori de mascareta en tot el recinte de la Cecot.

Els tràmits, a diferència de les edicions anteriors, es realitzaran de manera digital, sense aportació de documentació en paper, d’una banda, per evitar el contacte i de l’altra, facilitar la feina a la persona participant.

En relació a la formació, serà presencial ja que el projecte està dissenyat amb una metodologia teoricopràctica que requereix d’un espai-taller concret per tal de poder adquirir els coneixements necessaris. El grup serà de 15 alumnes i tant a l’aula com al taller es respectaran les mesures de distància i higiene pertinents.

Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector industrial del territori i coneix de primera mà les dificultats que aquestes tenen per trobar nous perfils laborals, sobretot entre la població jove. Així doncs, aquest projecte pretén donar solucions a aquestes dificultats i per tant, afavorir l’entrada o reincorporació de les persones joves aturades al món laboral i d’aquesta manera cobrir la necessitat de professionals qualificats que tenen les empreses d’aquests sectors del nostre territori a causa de la manca de relleu generacional.

Entre les dues edicions anteriors a la d’enguany s’han professionalitat més d’un centenar de noies i nois i el percentatge d’inserció ha estat notable, arribant a més d’un 50% entre els que han trobat un lloc de treball estable o bé, els han retornat al sistema educatiu reglat entre els més joves.

El procés de selecció es realitzarà durant el mes de setembre. Els/les joves interessats/des poden contactar amb Cecot Formació demanant cita prèvia, ja sigui per telèfon al 696.70.59.00, o per correu electrònic a garantiajuvenil@cecot.org.

SERVEIS DESTACATS