Balanç positiu del servei de creació d’empreses de Cecot per al primer semestre de 2023 a la ciutat de Terrassa

El servei de creació d’empreses de la patronal Cecot ha atès a 36 persones amb propòsit d’emprendre un projecte empresarial a la ciutat de Terrassa durant el primer semestre d’enguany. Deu d’aquestes persones ja han posat en marxa el seu projecte.
  • Els sectors majoritaris han estat el comerç i la restauració i la suma de les fonts de finançament obtingudes per als projectes arriben gairebé als 200.000€.  
  • Sallent: “el fet que a la Cecot hàgim esdevingut punt PAE aquest any, ens permet reforçar el servei que ja prestàvem però oferint també tots els tràmits necessaris per l’alta com a emprenedor o empresari. Per tant, hem guanyat en celeritat a l’hora de posar en marxa aquests projectes”. 
  •  

Al llarg del primer semestre de 2023 el servei de creació d’empreses de la Cecot ha assessorat a trenta-sis persones emprenedores de Terrassa i rodalies, amb una idea de negoci o que volien adquirir una empresa ja en funcionament. “Deu d’aquests emprenedors ja s’han llançat a l’aventura empresarial, mentre que la resta continuen sent assessorats i ho faran ben aviat”, afirma la directora d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, Laura Sallent Cucurella.

A través de l'Oficina d'Emprenedoria, la Cecot ofereix un servei complet per a emprenedors i emprenedores que estan preparats per fer un pas endavant, tot identificant els objectius empresarials, definit l’estratègia a seguir i creant un pla d'acció detallat i realista. L’equip d’experts de l’entitat analitza el projecte i dona les eines a les persones emprenedores per testejar-lo per dur-lo a la pràctica.

“Moltes persones emprenedores desitgen emprendre, però en alguns casos no cal que ho facin des de cero, per això també els assessorem en els passos a seguir per a l’adquisició d’un negoci en funcionament, mitjançant la metodologia Reempresa, creada per la Cecot, i se’ls posa en contacte amb els més de 1.300 empresaris que cerquen un relleu en les seves empreses. D’aquesta manera potenciem la generació de sinèrgies entre les línies de treball de la nostra àrea”, argumenta Sallent.

També s’acompanya als emprenedors en la cerca de finançament a través de suport i assessorament en la tramitació d’ajudes i subvencions, la capitalització de l’atur o l’obtenció de microcrèdits, entre altres fonts de finançament.

La feina realitzada al llarg d’aquest primer semestre de 2023 ha suposat la creació i manteniment d’empreses del sector comerç majoritàriament (comerços d’alimentació i botigues de roba), negocis de restauració (restaurants i cafeteries), empreses del sector serveis i un majorista d’impremta. La suma de les fonts de finançament obtingudes per als projectes arriben gairebé als 200.000€.

La Cecot forma part de la Xarxa Emprèn, i el servei de creació d’empreses compta amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

 

La Cecot, Punt d’Atenció a l’Emprenedoria

Aquest any la Cecot ha esdevingut punt PAE, el que facilita que els emprenedors que ho desitgin ja poden completar els tràmits per donar-se d’alta com a empresaris a través d’aquest sistema, que permet la simplificació de passos i gestions administratives.

Els punt PAE s'encarreguen de facilitar la creació de noves empreses, també tramita l'inici efectiu d'activitats empresarials i el seu desenvolupament, oferint serveis d'informació, la tramitació de documentació, i l'assessorament i suport per aconseguir finançament empresarial.

 

Un cas real

El Javier Cuadros va decidir emprendre a través de la creació del seu propi negoci de transports. Un objectiu que feia temps que perseguia i que mitjançant l'assessorament de Cecot i el seu tarannà emprenedor, ara ha pogut complir. Cuadros destaca que la seva principal motivació per emprendre ha estat el poder dependre d’ell mateix. Considera útil l’elaboració del pla d’empresa i l’anàlisi de viabilitat per conèixer bé el projecte i les principals dificultats que va trobar va ser en la realització de la part econòmica.  

“El meu consell és que si desitges alguna cosa, que ho lluitis fins al final, ja que és molt satisfactori treballar per un mateix” destaca el Javier. En relació a l’assessorament rebut per part de l’equip tècnic de la Cecot, diu que “el recomanaria, ja que dona moltes facilitats i ajuda en tots els passos a seguir per iniciar el projecte”. “És molt important estar assessorat per part de persones especialitzades en l’àmbit de l’emprenedora ja que et treuen molts dubtes que puguis tenir i t’ajuden a analitzar el projecte.”

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial

Mitjançant el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, la Cecot ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:

  • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també s’ocupen dels tràmits d’alta.
  • Transmissió empresarial a través del Reempresa.
  • Consolidació i creixement mitjançant l’acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. En els casos on l’empresa té problemes de viabilitat, s’ofereix acompanyament en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat mitjançant el HelpEmpresa.
  • Oficina de finançament.