Actualitat

Rebem la visita institucional de Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya

La Universitat Politècnica de Catalunya celebrarà el seu 50è aniversari en el proper curs acadèmic 2020-2021, un aniversari al voltant dels 17 objectius de desenvolupament global.

Terrassa continua sent la segona ciutat universitària de Catalunya amb més d'onze mil estudiants. I el campus de la UPC a Terrassa acull, en l’actualitat, l’Escola d’Enginyeria més gran d’Espanya.

El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres, acompanyat pel vicerector de Transferència de Coneixement i d’Innovació, Jordi Berenguer, i pel director de l’ETSEIAAT i delegat al Campus de Terrassa, Xavier Roca, s'han reunit avui amb el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, qui els ha rebut en visita institucional a la seu de l'entitat.

Durant la trobada, Abad ha corroborat la bona predisposició i pro activitat que el delegat del Campus de la UPC a Terrassa, Xavier Roca, que manté sempre per fer que les dinàmiques del món acadèmic de l’enginyeria i les del món empresarial s’apropin i convergeixin en determinats punts. En aquest sentit, el president de la Cecot ha traslladat al rector de la UPC que "aspectes com la transformació digital o la transició energètica són clau per al desenvolupament empresarial i econòmic, més tenint en compte que estem en una regió de les més industrialitzades del Sud d'Europa". És en aquest sentit que des de la Cecot, i els col·lectius que la integren, "creiem que  el binomi universitat-empresa pot potenciar aquest desenvolupament en la transformació energètica de l'entorn per tal que socialment arribem a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca la Unió Europea per al 2030 ". 

Per la seva part, el rector de la UPC ha destacat que “des de la universitat estem impulsant noves línies de suport a la transferència del coneixement que tenen en compte les bones relacions i bones pràctiques establertes als diferents Campus. Sabem que a Terrassa hi ha un alt nivell de relació entre el Campus i el teixit social i nosaltres farem tot el possible per recolzar-lo”. El rector també ha corroborat que hi ha “diferents projectes de futur de la UPC que ens vinculen amb Cecot: tots els temes de digitalització i indústria 4.0 es poden treballar en un entorn on l'acadèmia i l'empresa estan tan unides com a Terrassa”. En aquest punt, Abad ha ofert col·laboració activa per generar i acompanyar spin-off de la UPC, mitjançant eines com la xarxa de Business Angels Network Catalunya impulsada per la patronal.

Els assistents també han incidit sobre temes com la necessitat d’incrementar les vocacions tècniques entre els joves i aquest ha donat peu a la presentació de la base sobre la que es desenvoluparà el programa d'accions per celebrar els 50 anys de la Universitat Politècnica de Catalunya. Torres ha explicat al president de la Cecot que en "aquests 50 anys, la UPC ha esdevingut la universitat tecnològica de referència de Catalunya. Però nostra voluntat és mirar cap al futur mantenint aquest esperit de responsabilitat i implicació amb la nostra societat. Amb aquest objectiu, volem celebrar el nostre mig segle d'història fixant com a eix temàtic els disset objectius de desenvolupament global de les Nacions Unides, una agenda per al 2030 centrada en el creixement econòmic, la inclusió social i la protecció del medi ambient".

El rector ha convidat la Cecot, des de la vessant del creixement econòmic (ODS 8) i la vessant relativa a l'aliança per objectius (ODS 17), a participar activament en la celebració d'aquests primers 50 anys d'història "al llarg del curs acadèmic 2020-2021 de la que esperem la participació de tothom". La universitat ha habilitat un espai web per recollir propostes per al programa d’activitats acadèmiques, culturals i socials que preten ser el màxim de participatiu.

Representants la UPC a Terrassa, el seu rector i el president de la Cecot