Actualitat

Obrim portes el cap de setmana de Fira Modernista!

Aquest any es celebra la XXVII Fira Modernista a Terrassa i a la Cecot tornem a obrir les portes de l'edifici institucional, tant dissabte com diumenge.

La XVII Fira modernista de Terrassa se celebra del 10 al 12 de maig de 2019.

I, tot i que el nostre edifici institucional és més aviat d'estil eclèctic, tornarem a obrir les portes a tothom qui el vulgui visitar perquè més enllà del valor arquitectònic, conté la història d'entitats empresarials i econòmiques més que centenàries que han contribuït al desenvolupament de la ciutat al llarg dels anys.

A la ciutat de Terrassa ha estat un fet la presència constant de gremis i organitzacions amb la finalitat de propiciar el desenvolpuament econòmic de la vila. Des dels inicis de la industrialització feien aquesta funció  el Gremi de Fabricants de Teixits de Llana i l'Associació de Fabricants per a la Compra i Venda de Rebuigs de LLana, i de la fusió d'aquestes dues va néixer, el 1873, l'Institut Industrial de Terrassa, interessat sobretot per la defensa de la indústria tèxtil, la majoritària aquells anys. A inici del segle XX una nova associació econòmica, la futura Unió Comercial i Industrial, naixia per cobrir les necessitats de la resta de sectors econòmics de la ciutat. L'Institut Industrial de Terrassa i la Unió Comercial i Industrial serien les grans organitzacions empresarials de la ciutat fins a la seva fusió, l'any 1978, sota el nom de Cecot.

La presència de la Cecot a la ciutat s'ha manifestat no només a escala econòmica, sinó també social. L'ocupació de l'espai al centre de la ciutat ha contribuït a la preservació d'aquest edifici que ha esdevingut peça del nostre patrimoni arquitectònic i, també, històric.

Si no heu pogut participar en edicions anteriors, animeu-vos a venir amb la família!

Dissabte 11 de maig  de les 10 a les 14h i de les 16h a les 18h.

Diumenge 12 de maig de les 10 a les 14 h.

Consulteu el programa complert d'activitats de la Fira en aquest enllaç.

Descarregueu aquí la Guia de Visita de l'Edifici Institucional de la Cecot  (Antic Magatzem Pasqual Sala)