Actualitat

Des de la Cecot demanarem al nou consistori de Terrassa més interlocució amb el sector empresarial i que lideri el moviment municipal d’enfortiment del Vallès

La Cecot insta a les forces polítiques a arribar a acords per garantir el camí del creixement empresarial i econòmic a la tercera ciutat més gran per població de Catalunya.
  • El sector empresarial exigeix un paper actiu en les definicions de les noves polítiques econòmiques i empresarials.

Després dels resultats de les eleccions municipals celebrades diumenge, la patronal catalana Cecot insisteix a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el consistori, poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes que permetin avançar l’economia productiva i no financera al territori.

L’entitat es reitera en el treball conjunt del consistori i els agents econòmics i socials, expressat en el debat entre candidats dut a terme a la seu de la Cecot la setmana passada, per tal d’abordar temes cabdals com el desenvolupament d’una política industrial definida, un pla de  modernització dels polígons industrials, un projecte de ciutat per al comerç de proximitat i per al Mercat de la Independència o la necessitat de liderar des de Terrassa el moviment municipal que enforteixi l’Àrea Vallès i la doti dels recursos i infraestructures que “la segona comarca més competitiva de Catalunya, segons la 14a edició del rànquing elaborat per la FEGP requereix. Necessitem fer un front comú amb altres ciutats i poblacions per potenciar les capacitats d’un dels territoris més rellevants en el teixit industrial del país i més si tenim en compte el nombre de persones que viuen, treballen o estudien al Vallès”.

Segons Antoni Abad, president de la Cecot, “com ja hem expressat en altres àmbits, l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic, també a nivell municipal. S’han de prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat i caldria prendre-les tenint en compte el món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i petita empresa”.

Seguir treballant per fer empresa i un país competitiu

En qualsevol escenari, la Cecot destaca que els empresaris continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I espera màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques, en aquest cas del futur consistori.