Actualitat

MANIFEST EMPRESARIAL | Ja n'hi ha prou, centrem-nos en la recuperació!

Més de 300 organitzacions empresarials signen un Manifest que exigeix al Govern central i a la Generalitat posar fi a les divisions i focalitzar els recursos per salvar empreses.

Dijous 4 de març a les 12 hores hem estat presents a l'acte de presentació del manifest “JA N’HI HA PROU, CENTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ” a les instal·lacions de l’Estació de Nord de Barcelona que compta amb el suport de més de 300 organitzacions empresarials, entitats i sectors del món de l’economia, així com de la cultura i de la iniciativa social.

L'objectiu de l'esdeveniment ha estat el d'exigir al Govern central i a la Generalitat posar fi a les seves divisions i focalitzar els recursos per salvar empreses, la supervivència de les quals es veu amenaçada per les restriccions imposades per la crisi sanitària i la manca d'ajuts públics en comparació amb els que reben les empreses d'altres països europeus. Els aldarulls i actes vandàlics als carrers de Catalunya, especialment a Barcelona, han estat la gota que ha fet vessar el got per tot el malestar acumulat dels darrers mesos. 

Antoni Abad, president de la Cecot i vicepresident de Foment del Treball; Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç i Oriol Alba, secretari general de la Cecot han assistit en representació de la nostra entitat i de les totes les organitzacions empresarials sectorials adherides que també han subscrit el Manifest Empresarial i que són:

Cecot

Cecot Comerç

Cercle Cecot de Joves Empresaris

Gremi Tèxtil – Institut Industrial de Terrassa

Cecot Rubí

Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i Comarca

Gremi de la Fusta

Gremi de la Construcció del Vallès

Gremi Químic

Agrupació de Polígons de Terrassa

Associació Catalana de Corredors i Corredories d'Assegurances

Unió de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters de Terrassa i Comarca

Organització d’Autònoms de Catalunya | Autcat

Associació d’Empreses d’informàtica i Tecnologies de la  Comunicació de Catalunya |ASEITEC

Gremi de Transports i Logística de Catalunya

Unió Empresarial Metal·lúrgica de Terrassa

 

Què diu aquest manifest que hem signat i que es presenta dijous 4 de març?

Els ciutadans catalans, i també els empresaris, estem esgotats. Tot just quan, amb grans esforços i sacrificis en rendes i llocs de treball, sortíem de la greu crisi financera que hem patit durant deu anys, hem estat colpejats per la COVID19 i per les mesures adoptades per les diverses administracions públiques per combatre’l.

L’aparent paràlisi governamental s’ha vist agreujada pels comportaments violents i incívics de les darreres setmanes que contribueixen a enfonsar, fins a nivells mai vistos, la imatge de Catalunya i de la seva capital.
Una vegada renovada la legitimació dels nostres representants polítics i en vespres de la constitució del nou Parlament de Catalunya, tots els sectors aquí representats del món de l'economia, de la cultura i de la iniciativa social:

Manifestem el nostre compromís de recuperar una Barcelona i Catalunya cíviques, dialogants, cultes, tolerants i motors econòmics i de cohesió social. I, també, de continuar treballant per millorar la qualitat de vida, l’atractiu, la competitivitat i la projecció internacional de Catalunya i de la seva capital econòmica i cultural.

Constatem que els països i les ciutats progressen socialment i cívicament i enforteixen la seva economia quan les autoritats i la societat civil van en la mateixa direcció. La col·laboració publicoprivada és garantia de progrés i de benestar social.

Respectem l’exercici dels drets fonamentals de reunió i manifestació. Però aquests drets s’han d’exercir de forma cívica i pacífica, tant quan expressen adhesions com quan expressen protestes, tot i respectant la llibertat, la seguretat i els bens de tothom.

Exigim, quan no sigui així, al Govern de la Generalitat, a l'Ajuntament de Barcelona i a la resta d’ajuntaments de Catalunya que exerceixin la seva autoritat democràtica i les seves responsabilitats sense complexos, a fi de recuperar la convivència i la pau en els nostres carrers. Cap causa justifica actituds violentes. Per mantenir la cohesió social i els llocs de treball és imprescindible acabar amb la violència, la millor aliada per destruir ocupació.

Expressem la nostra enorme preocupació pels aldarulls, actes de violència, destrosses de bens públics i privats i saquejos que s’han produït i es continuen fent arreu del país, i molt especialment a la ciutat de Barcelona, cap i casal de Catalunya. Tenen precedents i ens temem que puguin reiterar-se. La violència i la difusió internacional de les terribles imatges que provoquen perjudiquen greument la capacitat de Barcelona i de tot Catalunya d’atreure turisme de qualitat, talent i inversions. Comprometen, per tant, el nostre futur col·lectiu.

Reiterem la nostra exigència que els actes vandàlics realitzats pels grups radicals organitzats siguin erradicats; i que aquests actes siguin objecte de la més absoluta condemna, sense cap atenuant.

Demanem al Govern de la Generalitat, a tots els partits polítics, i al Parlament de Catalunya -quan es constitueixi- que donin el màxim suport als cossos de seguretat, i, en particular, al cos de Mossos d’Esquadra com a policia democràtica del nostre país que defensa els nostres drets i les nostres llibertats.

Urgim a formar el nou Govern sense dilacions: un govern estable, cohesionat i actiu que tingui com a objectiu principal la recuperació econòmica de la crisi provocada per la pandèmia. La crisi econòmica a la qual ens enfrontem és d’una magnitud enorme i no té precedents en la nostra història recent. Els ciutadans, els treballadors i els empresaris no entendrien que la recuperació no estigui en el centre de tota acció de govern. No és el moment de les disputes polítiques, sinó el de la cooperació, la responsabilitat i la lleialtat institucional.

Reclamem un Govern que defensi l'economia productiva, l'ocupació i l'estat del benestar; que situï la recuperació econòmica i la cohesió social com el seu objectiu principal; que mantingui l'ordre, és a dir, que garanteixi el lliure i pacífic exercici dels drets i llibertats per a tothom, i el normal funcionament de les institucions; i que doni seguretat jurídica.

Requerim al Govern d’Espanya que, seguint l’exemple de la resta de països de la Unió Europea, instrumenti i concedeixi, de forma immediata, ajuts directes a les empreses, autònoms i sectors més afectats per la pandèmia per tal de salvaguardar l’activitat econòmica, els llocs de treball i la cohesió social.

Proposem la immediata negociació i subscripció d'un Pacte de País per a la recuperació econòmica i social de Catalunya, entre les forces polítiques, les administracions públiques i les entitats de la societat civil. El més transversal i amb el consens més gran possible. És urgent i imprescindible.

Per tot això, el Govern de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona, tots els ajuntaments de Catalunya i les forces polítiques trobaran en tots nosaltres complicitat i col·laboració per recuperar la normalitat i per assolir aquests objectius.

Adheriu-vos al manifest!