Actualitat

S'estén a bona part de l'àrea metropolitana de Barcelona les mesures contra la COVID-19

El Govern estén a bona part de l'àrea metropolitana de Barcelona, la Noguera i la resta del Segrià les mesures contra la COVID-19 preses a l'Hospitalet de Llobregat, davant l’augment de contagis dels últims dies.

El comitè tècnic del PROCICAT recomana no sortir de casa si no és imprescindible, prohibeix les reunions de més de deu persones, limita l’aforament de bars i restaurants al 50% i tanca cinemes, teatres, locals d'oci nocturn i gimnasos. També es prohibeixen les visites a les residències de gent gran i es recomana cita prèvia per anar als locals comercials.

La resolució SLT/1746/2020 que ha entrat en vigor avui mateix, té una previsió inicial de 15 dies de durada, sempre d’acord amb les dades de l’autoritat sanitària, i preveu mesures especials en matèria de salut pública per la contenció de l’expansió de la pandèmia als municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i Badalona.

Avui mateix també entra en vigor la resolució SLT/1747/2020 que afecta els municipis lleidatans d’Els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenells, i el Pla de la Font, Llardecans, Massalcoreig, Maials, Montoliu de Lleida, La Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià i Vilanova de la Barca.

La resolució obliga aquests municipis a adoptar mesures especials de contenció de l’activitat laboral i social i en matèria de salut pública per frenar la transmissió del virus de la COVID 19 i protegir la salut de la població d’aquests àmbits territorials i també de la resta del territori de Catalunya.

Aquestes mesures es sumen a les que van entrar en vigor el passat dilluns a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre, i a les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat i que es contemplen a la resolució SLT/1671/2020.

A continuació es resumeixen les mesures per contenir el brot a cada territori:

SERVEIS RELACIONATS: