Actualitat

L’empresari i fundador del Grup bonÀrea, Jaume Alsina, Reconeixement Cecot a la Personalitat 2019 per la seva trajectòria professional

L’acte de lliurament de guardons serà el proper dimarts 22 d’octubre, en el marc de la 25a edició del sopar de la Nit de l’Empresari, aquest any sota el lema “ENERGÈTICS! Empreses responsables, governs sostenibles, transició energètica”.
  • Els guardonats de les diferents categories són: SENSOCAR, SILENCE, KAVE HOME, ABLE HUMAN MOTION, LA CASA DE CARLOTA & FRIENDS, LA FARGA, AIJEC i l’empresari i fundador del grup bonÀrea, Jaume Alsina.

Ahir dijous es van reunir a la seu de la patronal catalana Cecot els membres que han composat el Jurat dels Reconeixements 2019 al Progrés Empresarial. El Jurat, presidit per Antoni Abad, ha estat conformat per: Isaac Albert, primer Tinent d'Alcalde de l'Àrea de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), Javier Lafuente, vicerector d’Innovació i de Projectes estratègics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Roca, director de l'ESEIAAT, Eugènia Bieto, professora titular del departament de direcció general i estratègia d’ESADE, Antoni Asensio, Executive Education de IESE, Salvador Guillermo, secretari general adjunt i director del Departament d’Economia de Foment del Treball, Carlos Navarro, director de zona Catalunya d'Helvetia Seguros, Blai Felip, redactor d'Economia de La Vanguardia, José Orihuel, redactor en cap del Diari Expansión a Catalunya, Víctor Arbós, director del Centre d’Institucions de CaixaBank, Núria Burguera, directora de Relacions Institucionals i Comunicació del Port de Barcelona, Montse Novell, directora de Comunicació Corporativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Josep Goberna, director general adjunt de Desenvolupament i Gestió de Prevint, Carlos Garriga, president de la Federació Empresarial del Metall, Sr. Antoni Abad, president de la patronal Cecot, Josep Armengol, president de la Fundació Institut Industrial i Comercial, Paco Hoya, president del Cercle de Joves Empresaris de la patronal Cecot, Núria Betriu, presidenta del Club Cecot Internacionalització, Enric Barba, president del Club Cecot d’Innovació i Tecnologia de la patronal Cecot, Raquel Gil, comissionada de Promoció de Polítiques d’ocupació i lluita contra la precarietat de l'Ajuntament de Barcelona.

De les candidatures presentades en aquesta edició, els membres del Jurat van fallar a favor de:

Empresa més internacional - promogut per FEM i patrocinat per PORT DE BARCELONA

Reconeixement a la Innovació – promogut pel Club Cecot Innovació i tecnologia i patrocinat pel CONSORCI DE LA ZONA FRANCA DE BARCELONA

  • SILENCE (SCUTUM LOGÍSTIC, SL) | Esplugues de Llobregat

Comerç o servei més dinàmic - patrocinat per Helvetia Seguros

  • KAVE HOME (JULIÀ GRUP FURNITURE SOLUTIONS, SL) | Sils

Categoria amb el suport de CCAM

Millor jove iniciativa empresarial - promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC

5rt Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

4r Premi Prevint 

Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Prevint qui ha donat la màxima puntuació a La Farga en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral.

Associació empresarial (categoria fora de concurs)

 

Personalitat (categoria fora de concurs)

  • SR. JAUME ALSINA I CALVET, president i fundador del Grup bonÀrea

Jaume Alsina va néixer a Guissona, la Segarra, l’any 1934. Estudià veterinària a Saragossa, i el 1951 inicià l’activitat professional, centrada en els animals de tir i de càrrega, que abandonà per la mecanització dels treballs agrícoles. Associat amb professionals del sector avícola de Reus, el 1956 inicià un negoci de ramaderia industrial i el 1959 fundà la Cooperativa Agropecuària de Guissona, la qual, sota la seva direcció, s’ha convertit en la més gran de l’Estat espanyol.

L’objectiu de l’empresa era impulsar la ramaderia intensiva en una de les zones més deprimides de Catalunya i que patia un marcat èxode rural. Pràcticament des de la posada en marxa, l’empresa ha anat integrant totes les fases del cicle productiu fins a constituir, el 1999, el Grup Alimentari Guissona, a la qual van aportar els principals actius de la Cooperativa de Guissona, així com d'altres societats que van anar apareixent durant la dècada de 1990. Així, les 74.992 accions de la Corporació es van distribuir entre més de 4.500 accionistes, amb la conformitat dels socis assegurant d'aquesta manera el futur de bonÀrea Agrupa, actualment format per la Cooperativa de Guissona, la Caixa Rural de Guissona, la Corporació Alimentària Guissona, les fundacions Agropecuària i "bonÀrea", Serveis Agropecuària d'Assegurances i Serveis Mèdics Guissona.

 

Els premis es lliuraran en el marc del sopar multitudinari de la Nit de l’Empresari que tindrà lloc el proper dimarts, 22 d’octubre al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).