Actualitat

L’empresari i president del Grup Moventia, Miquel Martí, rebrà el Reconeixement Cecot a la Personalitat 2018 per la seva trajectòria professional

Es guardonats de les diferents categories són: MACSA ID, CEBIOTEX, DORMITY, COMSER, AIROS GLUTEN FREE, FUNDACIÓ AMPANS, ASSOCIACIÓ CATALANA DE RECURSOS ASSISTENCIALS, MOBLES LLOVERAS, CASAMITJANA i l’empresari MIQUEL MARTÍ.
  • L’acte de lliurament de guardons serà el proper dimarts 23 d’octubre, en el marc de la 24a edició del sopar de la Nit de l’Empresari, aquest any sota el lema “ SMART SOCIETY | Transformació digital i Apoderament social”.

  

Ahir dijous 4 d'octubre es van reunir a la seu de la patronal catalana Cecot els membres que han composat el Jurat dels Reconeixements 2018 al Progrés Empresarial. El Jurat, presidit per Antoni Abad, ha estat conformat per: Manuel Giménez, tinent d'alcalde de l’Ajuntament de Terrassa. Desenvolupament econòmic, Industria i Ocupació; Lluís Juncà, director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya; Matilde Villarroya, directora general d’Industria de la Generalitat de Catalunya; Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona; Toni Mora, vicerector de Recerca, Innovació i Transferència de la Universitat Internacional de Catalunya; Xavier Roca, director de l’ESEIAAT – UPC; Eugènia Bieto, directora general d’ESADE (fins el mes de setembre); Antonio Asensio, executive education de IESE; Salvador Sabrià, redactor d’economia d’El Periódico de Catalunya; Josep Orihuel, cap de redacció del diari Expansión; Blai Felip, redactor d’Economia de La Vanguardia; Carlos Navarro, director a Catalunya d’Helvetia Seguros; Àngel Tresserras, director d’Institucions a CaixaBank de la Territorial Barcelona; Miquel Soler, director general de Prevint; Núria Burguera, directora de Relacions Institucionals i Comunicació de Port de Barcelona; Carlos Garriga, president de la Federació Empresarial del Metall; Antoni Abad, president de la patronal Cecot; Josep Armengol, president de la Fundació Institut Industrial i Comercial; Pol Fantoba, director de màrqueting i comunicació del Cercle de Joves Empresaris de la patronal Cecot; Enric Barba, president del Club Cecot d’Innovació i Tecnologia de la patronal Cecot; Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç. Ha exercit de Secretari del Jurat, David Garrofé, secretari general de la Cecot.

 

De les candidatures presentades en aquesta edició, els membres del Jurat van fallar a favor de:

 

Empresa més internacional - promogut per FEM i patrocinat per PORT DE BARCELONA

MACSA ID

Sant Fruitós del Bages

 

Reconeixement a la Innovació – promogut pel Club Cecot Innovació i tecnologia

CEBIOTEX

Terrassa

 

Comerç més dinàmic - patrocinat per Helvetia Seguros

DORMITY

Terrassa

Categoria amb el suport de CCAM

 

Millor jove iniciativa empresarial - promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris en col·laboració amb la BANC

COMSER

Terrassa

 

4rt Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

AIROS GLUTEN FREE

El Papiol

 

3r Premi Prevint 

FUNDACIÓ AMPANS

Santpedor

Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Prevint qui ha donat la màxima puntuació a Fundació Ampans en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral.

 

Associació empresarial

ASSOCIACIÓ CATALANA DE RECURSOS ASSISTENCIALS - ACRA

Barcelona

Categoria fora de concurs.

 

Empreses centenàries

MOBLES LLOVERAS (101 anys)

Terrassa

 

CASAMITJANA (100 anys)

Terrassa

 

Personalitat

SR. MIQUEL MARTÍ, empresari i president de Grup Moventia

Categoria fora de concurs.

 

Miquel Martí Escursell és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE.

És l'actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l'empresa familiar fundada l’any 1923. Comença la seva etapa professional l'any 1970 compatibilitzant la seva formació acadèmica amb la seva experiència professional accedint a tots els llocs de treball fins aconseguir la màxima responsabilitat del grup. Sota la seva direcció Moventia ha viscut un moment de creixement i expansió mitjançant l'adquisició d'altres empreses i actualment compta amb 4.000 col·laboradors que tenen com a missió donar serveis de  mobilitat a les persones. El Grup Moventia està format per dues activitats de negoci, una dedicada al sector de la mobilitat pública i compartida (autobusos, tramvies i lloguer de bicicleta pública) Moventis i l’altra, la distribució i reparació de vehicles i motocicletes amb Movento.

 

En la seva trajectòria professional ha ocupat càrrecs, actualment: és President de la Comissió d'Infraestructures i Transport del Consell de Cambres de comerç de Barcelona; Membre del Ple de la Cambra de comerç de Barcelona; Membre del Consell de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya; Membre del Consell de Mobilitat de la ATM; President de la societat Gestió i Promoció Aeroportuària, S.A. membre del comitè executiu de Fira de Barcelona i Vocal Conseller de Faconauto, entre d’altres.  

 

En l'àmbit personal, ha estat president i és patró fundador de Femcat (Fundació Privada d'Empresaris); ha estat vicepresident d’Egarsat (Mútua d'Accidents de Treball); és president de Barcelona Convention Bureau; soci del Cercle d’Economia; membre de l’Institut de l’Empresa Familiar, patró de la Fundació Catalunya Cultura i membre del Cercle del Museu de Cultures del Món de Barcelona.

 

 

Personalitats que han rebut el Reconeixement Cecot en les edicions anteriors:

 

2017 - Joana i Immaculada Amat, empresàries i co-directores d’Amat Immobiliaris.

2016 -  Joan Uriach i Marsal, empresari i president de la Fundació Uriach 1838

2015 – Álex Cruz, president i conseller delegat de Vueling

2014 – Víctor Grifols, president de Grifols, SA

2013 – Enric Crous, director general del Grup Damm

2012 – Josep Maria Serra Farré, president del Grup Catalana Occident

2011 – Mar Raventós, presidenta del Grup Codorníu

2010 – César Alierta, president de Grupo Telefónica

2009 – Salvador Alemany, president d’Abertis Infraestructuras i president del Cercle d’Economia

2008 – Andreu Mas-Colell, catedràtic d’Economia i President de la Barcelona Graduate School of Economics

2007 – Manuel Lao Hernández, president de Nortia Corporation

2006 – Antoni Brufau i Niubó, president executiu de Repsol YPF

2005 – Gabriel Ferraté i Pascual, rector de la Universitat Oberta de Catalunya

2004 - José Manuel Lara Bosch, president del Grupo Planeta

2003 - Joan A. Samaranch, president honorífic del COI

2002 - Manuel Castells, professor de la UOC

2001 - Xavier Sala i Martín, consultor del Fons Monetari Internacional

2000 - Pedro Solbes i Mira, comissari d’Assumptes Monetaris i Econòmics

1999 - Josep Vilarasau i Salat, president de la Caixa de Pensions “La Caixa”

1998 - Eneko Landaburu, director general de Política Regional i Cohesió de la Comissió Europea

1997 - Carles Ferrer i Salat, president i fundador de CEOE

1996 - Joaquim Muns, economista i advocat i col·laborador de la OCDE i del FMI

1995 - Ramon Guinjoan, empresari

 

Els premis es lliuraran en el marc del sopar multitudinari de la Nit de l’Empresari que tindrà lloc el proper dimarts, 23 d’octubre a les 20 h al TNC de Barcelona. 

Fotografia Membres del Jurat dels Reconeixements Progrés Empresarial 2018