Actualitat

Advanced Factories trasllada la seva cinquena edició al mes de juny

L'organització Advanced Factories, juntament amb patronals i les principals marques líder del sector, acorden retardar sis setmanes la celebració de l'esdeveniment
  • La principal raó de les noves dates és aconseguir la participació de més visitants professionals, allunyats de l'ona de contagis hivernal i per la previsió del substancial avenç en la campanya de vacunació.

Advanced Factories trasllada del 8 al 10 de juny la celebració de la seva cinquena edició. Després de mantenir reunions amb les principals marques que participen any rere any en la cita, així com amb les principals associacions i patronals del sector (com la AER – Associació Espanyola de Robòtica i Automatització), l'organització ha decidit retardar sis setmanes la seva celebració.

Una vegada acabada la fase de vinculació de marques partners i expositores a Advanced Factories, que una vegada més omplen el recinte del CCIB, l'organització ha centrat els seus esforços en la convocatòria de professionals del sector industrial que cada any acudeixen a aquesta cita a la recerca de soci tecnològic en robòtica i automatització industrial. No obstant això, l'èxit que cada any ha generat aquesta cita ha vingut també per l'àmplia convocatòria de professionals del sector industrial manufacturer espanyol. “Encara i les esperançadores notícies de l'avanç de la vacunació i sabent que l'ona de contagis hivernal ja es comença a doblegar, l'organització, marques líder i patronals hem consensuat, per unanimitat, traslladar Advanced Factories al mes de juny per a garantir aquesta afluència”, assenyala Albert Planas, director general de l'esdeveniment.

Les novetats de 280 marques expositores i l’Industry 4.0 Congress, cita obligada

Entre les 280 marques participants d'aquesta edició, destaquen les novetats que presentessin Omron, Bosch-Rexroth, Schneider-Electric, Accenture, Beckhoff, HP, Infaimon, Kuka, Siemens, Weidmuller, Fanuc, T-Systems, Tecnalia, Yaskawa, Logitec, Festo, Universal Robots, Rockwell Automation, Phoenix Contact, Wonderware, Schaeffler o Eurecat.

A més, més de 260 experts compartiran els seus casos d'èxit sobre la transformació de la indústria per a demostrar com el futur del sector i la millora de la competitivitat de les plantes industrials passa per l'automatització, la robòtica i l'ús massiu de tecnologies 4.0. Així, el Industry 4.0 Congress oferirà més de 100 hores de transferència tecnològica i de coneixement a través de quatre eixos temàtics -automatització, connectivitat, analítica de dades, i simbiosi industrial- i d'una agenda dissenyada per a cada segment de la indústria amb els fòrums d'aeronàutica i naval, health & pharma, alimentació, electrònica, automoció, tèxtil, ferroviari i del metall.

Del 8 al 10 de juny, Advanced Factories reunirà en el CCIB de Barcelona de manera 100% presencial als professionals del sector industrial per a conèixer les últimes solucions en sistemes d'automatització industrial, robòtica, programari industrial, intel·ligència artificial, Digital Twin, solucions de visió artificial i simulació virtual, Big Data, IoT, ciberseguretat, 3D Printing, Industrial Cloud Computing, i Machine Learning.

L'organització, que ja compta amb l'experiència d'haver celebrat altres dos esdeveniments des que arribés la pandèmia, ha treballat en un ampli protocol de mesures de seguretat i higiene que van més enllà de les recomanades per les autoritats sanitàries, l’ICTE (Institut Espanyol per a la Qualitat Turística) o la UFI (Unió Internacional de Fires). Entre elles, s'inclouen la presa de temperatura en accessos, l'obligatorietat de portar màscara durant tota l'estada en el recinte, el control d'aforament constant i supervisió de manteniment de distància de seguretat per part dels assistents, la distribució d'espais en zones comunes i auditoris amb la distància mínima de seguretat, la recomanació d'utilitzar l'App Radar Covid i l'ús de tecnologia contactless en accessos, interacció entre visitants i expositors o consulta del programa del congrés. Tot això amb l'objectiu de garantir un entorn de negocis segur per a tots els assistents.