Actualitat

FEM Vallès compta a partir d'avui amb l'adhesió de la Cambra de Comerç de Terrassa

L’entitat cameral, que ha signat el conveni d’adhesió en un acte que ha tingut lloc aquest matí, participarà com a membre actiu per potenciar la posició estratègica de l’àrea del Vallès dins del mapa productiu i territorial català

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa ha formalitzat la seva adhesió a la plataforma FEM Vallès i la Declaració Pro-Vallès. El president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, i el president de FEM Vallès i de Cecot, Antoni Abad, han materialitzat la signatura formal d’un conveni que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Cambra. L’acte també ha comptat amb la participació del director general del Centre Metal·lúrgic del Vallès, Gabriel Torras, el president de Via Vallès, Josep Alberich, els membres del Consell de Presidència i el director gerent de la Cambra de Terrassa, Carles Pons, Josep Abad, Pere Masachs i Josep Prats.

Amb l’adhesió a la plataforma FEM Vallès, la Cambra de Terrassa participarà de forma activa en els debats que en el marc de l’agrupació es desenvolupin per impulsar projectes orientats a promoure i potenciar millores sobre el territori, les infraestructures i la mobilitat dins de la regió que ocupen les comarques del Vallès Occidental i Oriental, així com a consolidar la seva posició estratègica dins del territori català. Integrat en el primer pol manufacturer i exportador del sud d’Europa, el Vallès és considerat un dels majors espais productius de Catalunya i d’Espanya. En aquest sentit, la plataforma FEM Vallès vol aglutinar esforços per promoure que les comarques del Vallès formin part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món, així com per vetllar per l’enfortiment de les seves infraestructures d’acord als requeriments d’una conurbació de referència i la seva posició estratègica dins de l’activitat productiva de Catalunya.

En aquest context, la Declaració Pro Vallès explicita la necessitat de redimensionar el territori i parteix de la base que s’hauria de tenir una atenció específica a l’espai productiu dels vallesos. Destaca especialment la necessitat d’endegar el redreçament d’un espai considerat avui perifèric i que, alhora, actua com a suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat.

 

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès  és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central) i UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) han subscrit la seva adhesió a la plataforma.