Actualitat

Treball, Afers Socials i Famílies i la Cecot renoven el conveni per garantir la continuïtat i l'impuls del Centre de Reempresa de Catalunya

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i el president de Cecot, Antoni Abad, han signat aquest matí el conveni de col·laboració que el Departament i la Fundació Cecot Innovació han subscrit per assegurar la continuïtat i l’impuls del Centre de Reempresa de Catalunya al llarg del 2021.

El conseller ha destacat: “Estem vivint un moment econòmic molt complex, vinculat a la crisi sanitària de la covid-19, en el que té encara més sentit el projecte Reempresa, i continuarem treballant per aconseguir que no morin les empreses i, a la vegada, donar oportunitats a les persones en situació d’atur”. El titular de Treball ha afegit que, en aquesta situació, “ens trobarem que hi ha gent que decideixi baixar la persiana, i si som capaços de trobar una persona que n’agafi el relleu, és molt millor per tothom, ja que és molt més fàcil emprendre en un projecte que està viu i consolidat, que no en un que s’ha de crear de zero”.

“Reempresa és una política d’èxit. El 90% de les empreses que es mantenen via Reempresa, tenen continuïtat. Això és el doble del que significa iniciar un projecte de zero”. Ha assenyalat que s’ha renovat el compromís amb Cecot perquè el conveni és “una de les millors vies en polítiques actives d’ocupació i, a la vegada, de suport empesarial”.

Per altra banda, Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya ha volgut destacar que "aquest programa és un exemple d'èxit de col·laboració publicoprivada". A més, a afegit que "en el context de la crisi que vivim calen iniciatives que posin en valor la transmissió empresarial i la emprenedoria, també per a aquelles persones que per diferents motius s'han quedat fora del mercat laboral".

El conveni presentat avui compromet al Departament a destinar al programa 112.000 euros l’any vinent. Aquests diners permetran desplegar les actuacions (orientació, prospecció, consultoria, assessorament i acompanyament i formació per a reemprenedors, entre d’altres) que ofereix Reempresa.

Des de l’inici de la col·laboració entre el Centre de Reempresa de Catalunya i el SOC s’han assolit 500 casos de transmissions d’empreses on la persona reemprenedora es trobava en situació d’atur (al voltant d’un 40% del total). Des de 2011, any en que es va posar en funcionament, el projecte Reempresa ha afavorit més de 2.700 transaccions de compravenda d’empreses, s’han salvaguardat més de 7.200 llocs de treball  des de 2011. Destacar, també que 9 de cada 10 empreses que van canviar de propietari continuen en funcionament.