Notas de Prensa

El Ministre José Luís Escrivá té en compte l’Autcat i amplia la prestació de cessament d’activitat per als autònoms fins a finals de setembre

Tot i celebrar aquesta decisió, l’Autcat considera que les mesures que s’estan prenent són a molt curt termini i caldria plantejar l’impuls a les activitats econòmiques amb una perspectiva de mig termini que contemplés també aspectes com el finançament o els impostos.
  • Rius: “Estem força satisfets, la mesura és positiva i l’aplaudim. El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ens va donar resposta escrita a la nostra petició d’ampliar el termini de la prestació per cessament i ahir va fer pública la decisió d’ajornar la prestació fins a finals de setembre”.

L’Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat mostra la seva satisfacció davant la decisió del Ministre Escrivá d’ampliar el termini de la prestació extraordinària per cessament fins a finals de setembre. Aquesta és una petició que l’Autcat va realitzar per escrit al Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, i que  l’Autcat argumentava en la seva carta com a necessària per aquells casos de persones autònomes que no puguin dur a terme la seva activitat amb normalitat, i poder protegir la manca d’ingressos dels autònoms en aquesta situació excepcional i contribuir a la supervivència dels seus negocis.

En el Consell de Ministres extraordinari que es durà avui, s’aprovarà la pròrroga fins el 30 de setembre de la prestació extraordinària per a treballadors autònoms que es va habilitar a mitjans de febrer per aquells qui tinguessin pèrdues d’ingressos.

A l’espera del redactat final de la mesura, el president de l’Autcat valora com a positiva la decisió de l’Executiu perquè no totes les activitats econòmiques es poden reiniciar amb normalitat a partir de la finalització de l’estat d’alarma que es va produir el passat 21 de juny. “Durant aquests mesos de crisi sanitària motivada per la COVID-19 s’ha demostrat que la prestació extraordinària ha resultat una eina positiva per pal·liar els efectes de les mesures de confinament”, explica Rius, “tanmateix, des de l’Autcat considerem necessari que el Govern també treballi amb visió a més mig termini per donar impuls a les activitats econòmiques i que també tingui en consideració altres aspectes com el finançament o els impostos”.

SERVEIS DESTACATS: