Notas de Prensa

El Gremi de Transports referma la seva integració a la Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya durant l’assemblea anual

Entre els objectius aprovats per al 2021 destaquen el donar a conèixer a tots els nivells la importància d’un transport responsable socialment i sostenible, o l’impuls d’iniciatives per contribuir al relleu generacional de la professió.

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya ha celebrat la seva Assemblea anual de forma telemàtica. En el decurs de la reunió s’ha ratificat la integració del Gremi a la Federació Fenadismer, que representa a autònoms i pimes del sector a nivell estatal. En total representa, 32.000 empreses de transports i uns 60.000 vehicles. A més del Gremi, formen part de la Federació 58 associacions territorials. Fenadismer també està integrada a la UETR, l’Associació Europea de Transportistes per Carretera.

Durant l’Assemblea també s’ha fet un repàs als principals objectius del Gremi per aquest 2021. Un propòsit destacat d’aquest any passa per l’acord del Gremi amb d’altres entitats del transport de Catalunya per demanar una moratòria de l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions a la ciutat de Barcelona. Així com un acord amb les administracions perquè facilitin els mitjans per la reconversió del sector amb criteris de sostenibilitat i medi ambient, amb una especial atenció als transportistes autònoms majors de 60 anys.

Des del Gremi també s’han fixat els objectius per al 2021 dels que en destaquem:

  • Donar a conèixer a tots els nivells la importància d’un transport responsable socialment i sostenible.
  • Impulsar iniciatives per contribuir al relleu generacional de la professió. Donar a conèixer el sector com una sortida professional d’alta ocupabilitat.
  • Mantenir i reforçar el contacte institucional amb l’Ajuntament de Barcelona per treballar aspectes com la zona de Baixes Emissions o altres avantatges pers als associats.
  • Mantenir i reforçar la presència del Gremi a la Catalunya central i donar continuïtat als eixos de treball encetats el 2019.

L’Assemblea també ha estat el marc per aprovar la memòria d’activitats de 2020 i l’Estat de comptes de l’entitat.

 

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.

Actualment forma part de la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España – FENADISMER, organització que defensa els interessos del sector a tot el territori nacional i que reuneix més de 32.000 empreses de transport i més de 60.000 vehicles, tots ells petites i mitjanes empreses i autònoms.