Notas de Prensa

ACCA afirma que els riscos de males praxis entre corredors i corredories d’assegurances són mínims degut als controls exhaustius de l’administració

L'Associació Catalana de Corredors i Corredories d'Assegurances condemna l'actuació d'un grup d'individus per estafa en assegurances i confirma que no es tracta de corredors sinó d'alguns treballadors de la delegació d'una companyia asseguradora.
  • Treballadors de la sucursal d’una companyia asseguradora amb delegació a Terrassa van tramitar més de 200 assegurances falses el mes d’agost.
  • Hoya: “Un fet inviable en cas d’haver-se tractat d’un corredor o d’una corredoria d’assegurances ja que estem obligats a notificar les operacions trimestralment i han de coincidir amb les de les companyies. Dues-centes pòlisses de cop s’haguessin detectat ràpidament”.

L’Associació Catalana de Corredors d’Assegurances (ACCA) condemna rotundament l’actuació duta a terme per una banda d’individus que, segons les informacions publicades pel Diari de Terrassa el passat 24 d’agost, haurien estafat més de dues-centes persones amb pòlisses d’assegurances d’automòbil falses i confirma que aquestes persones no formen part de l’associació.

L’estafa va ser detectada per una corredoria d’assegurances de la ciutat qui va identificar i notificar un ús indegut i fraudulent dels codis informàtics necessaris per realitzar els tràmits pertinents en una assegurança d’automòbil. Amb aquest indici el cos dels Mossos d’Esquadra va poder iniciar les investigacions pertinents i detenir els sospitosos per posar-los a disposició judicial.

En aquest punt i donada l’afectació que una estafa com aquesta pot provocar, no només sobre els clients d’assegurances d’automòbils sinó també a l’opinió del sector entre el públic en general, l’ACCA surt al pas per defensar i garantir la professionalitat i la responsabilitat dels corredors/es i corredories d’assegurances.

Davant d’actuacions com la detectada el mes d’agost, l’ACCA vol reiterar que la mala praxis res a tingut a veure amb cap corredoria sinó que s’ha generat entre treballadors de la delegació d’una companyia asseguradora.  Segons el president de l’ACCA, Paco Hoya, tal i com els mossos han descrit els fets, “seria una situació inviable en cas d’haver-se tractat d’un corredor o d’una corredoria d’assegurances ja que estem obligats a notificar les operacions trimestralment i han de coincidir amb les de les companyies. Dues-centes pòlisses d’automòbils de cop, en un trimestre, s’haguessin detectat ràpidament”.

 

 

Informació addicional ACCA

Avui dia, a Espanya exerceixen la professió de corredor d'assegurances, professió per a l'exercici de la qual és necessària una autorització administrativa, un total de 2.000 corredors d'assegurances (persones físiques), i un total de 4.000 corredories d'assegurances (persones jurídiques). L’Associació Catalana de Corredors d'Assegurances, (ACCA), va néixer en 1995 dins de la patronal Cecot amb l'objectiu de construir un vincle de col·laboració entre tots els professionals del sector assegurador. En l'actualitat compta amb més d'un centenar d'associats de tota Catalunya. És una associació jove, dinàmica i amb una gran sensibilitat cap als petits i mitjans corredors.

Contacte

ACCA - Tel. 937 366 036 - acca@cecot.org