Notas de Prensa

Ninna Torres pren el relleu de Paco Hoya al capdavant del Cercle Cecot de Joves Empresaris i esdevé la primera presidenta del col·lectiu

Ninna: “A l’octubre del 2018 vaig incorporar-me al Cercle i vaig trobar un espai on em podia trobar altres joves empresaris amb els mateixos neguits i les mateixes preocupacions que tenia en el meu dia a dia empresarial. M’hi vaig trobar a gust de seguida sense imaginar que tres anys més tard esdevindria presidenta”.
  • La impulsora de Ninna Bach presidirà el Cercle de Joves durant la propera legislatura amb el suport d’una comissió executiva composada per Albert Teixidó de Sensocar, Pau Durant de Duran Arquitectes i Pol Fantoba de Lúcid Product Design Agency.    
  • La nova Junta Directiva destinarà esforços a guanyar presència a l’espai públic on traslladar la veu i visió del col·lectiu, a mantenir la cohesió entre els seus membres i a consolidar la línia iniciada per Paco Hoya en l’establiment de ponts de reflexió i d’intercanvi amb altres agrupacions de joves empresaris.  

Ninna Torres Bach, fundadora i directora de Panona Import, ha estat escollida presidenta del Cercle Cecot de Joves Empresaris en substitució de Paco Hoya, qui ha ocupat el càrrec durant el darrer mandat i que continuarà formant part de la nova Junta Directiva per donar recolzament a la nova presidència en la primera etapa de mandat i com a nexe amb els antics membres del Cercle.

El canvi de presidència ha tingut lloc durant l’última reunió del Cercle a finals de desembre on Ninna Torres va tenir unes paraules d’agraïment a la feina feta pel president sortint, Paco Hoya, de qui va destacar la gran feina desenvolupada “i gràcies a això crec que prenc el relleu en un bon moment”. De la mà d’Hoya, el Cercle ha vist incrementat el nombre de socis; s’ha obert i ha passat a relacionar-se amb col·lectius de joves empresaris de diferents territoris com Madrid, Andalusia o Portugal; ha incrementat la participació de membres del Cercle a les juntes de comissions i col·lectius empresarials de la Cecot i sobre tot ha estat capaç de “reconnectar” a antics membres del Cercle, considerats sèniors, amb les activitats organitzades pel col·lectiu i en la generació de valor per la via de l’experiència i el networking com actius importants per la Cecot. “L’experiència d’exmembres pot aportar i enriquir les activitats del Cercle, complementant punts de vista sobre temes d’actualitat i que ampliaran aquesta diversitat d’opinions que, entenem, ajuda a l’anàlisi o reflexió de qualsevol aspecte que la nova junta vulgui tractar”, ha defensat Hoya.

“Realment el Cercle està vivint un moment molt dolç, amb un grup molt cohesionat de persones motivades i amb ganes de fer moltes coses, que compta amb el suport d’una Cecot que també està implementant canvis i que vol donar-nos molta més projecció, i això s’ha d’aprofitar”, explica Torres.

 

Ninna Torres Bach, va néixer a Terrassa l’any 1978, és diplomada en Magisteri d’Educació Especial i Educació Infantil a la Universitat de Barcelona i compta amb un Postgrau en Direcció i Gestió de Centres Escolars. Més enllà de la formació acadèmica va cursar dos anys de llenguatge de Signes i va fer de guia d’esquí a la Fundació ONCE per gent amb discapacitat visual. Tot i que la seva formació anava dirigida a la docència, l’any 2002 es va veure en la necessitat d’ajudar circumstancialment en el negoci familiar dins el sector de la moda i fou arran d’una reunió amb uns clients que va decidir-se a emprendre un negoci agafant la representació de teixits d’una important casa Coreana que intentava obrir mercat a Espanya. Amb 24 anys i “sense experiència, ni saber ben bé per on començar, vaig aprofitar la xarxa de clients que la meva mare tenia muntada i m’hi vaig endinsar. Els meus principals clients, en aquell moment, eren comercials de teixits o teixidors que començaven a importar teixits d’Àsia”. Mica en mica, i a mida d’anar viatjant a Àsia, Corea del Sud i Xina, i d’anar per diferents fires Europees, Ninna Torres va anar agafant proveïdors nous, majoritàriament fabricants de teixits de circular. Entre els anys 2003 i 2008, a part dels teixits, també va dur la representació de Peak Performance, una casa Sueca especialitzada en roba d’esquí i Outdoor. Actualment compta en la seva cartera de clients amb empreses com Inditex, Mango, El Corte Inglés o Grup Cortefiel. 

L’entrada en vigor del canvi de presidència s’ha fet efectiva a partir d’aquest mes de desembre i Torres presidirà a mitjans de gener la seva primera Junta del col·lectiu de joves empresaris de la Cecot on quedaran constituïdes les diferents comissions de treball, totes elles dirigides a estructurar un espai de netwoking entre el col·lectiu d’empresaris i empresàries joves i un marc de cooperació i participació d’aquest col·lectiu en bé del benefici dels entorns més propers on desenvolupen l’activitat empresarial.

La nova Junta planteja la pròxima legislatura com un període per esdevenir un altaveu, i alhora ser receptors actius, d’aspectes que ocupen i preocupen els directius i empresaris joves més enllà del seu dia a dia empresarial. 

 

La configuració de la nova Junta Directiva del Cercle Cecot de Joves Empresaris és:

Presidenta

NINNA TORRES BACH – PANONA IMPORT (NINNA BACH)

 

Consell Executiu

ALBERT TEIXIDÓ - SENSOCAR

PAU DURAN – DURAN ARQUITECTES

POL FANTOBA – LÚCID PRODUCT DESIGN AGENCY

 

Vocals

Ignasi Cusidó - Lamp

Oriol Casamitjana - Casamitjana

Núria Aurell - Rosich y Puigdengolas

Marta Oliart - Centre d’Estètica Marta Oliart

Santi Ventalló - Colomer Ventalló

Xavier Viñas - Innova Experts

Joan Sardanyons - Bermax 5000

Jaume Tort - Euro Saime

Claudi Quera - Enigest

 

Representant d’antics membres del Cercle:

PACO HOYA – HOYA MUÑOZ CORREDURÍA DE SEGUROS

 

Elecció de nova presidència

Els membres del Cercle han de tenir menys de 45 anys i ser empresaris/es o alts executius/ves d’empreses associades a la patronal Cecot. Segons els seus estatuts, podrà ser President/a electe del Cercle, tot/a membre de la Junta Directiva que ho hagi estat per un període mínim d’un any. El període de mandat del president, serà d’un màxim de dos anys naturals i l’elecció del nou president es fa mitjançant proposta de l’actual a la Junta Directiva, que l’haurà d’acceptar. Posteriorment, la Junta Directiva comunica la proposta de nomenament al Comitè Executiu de la Cecot.

Fotografies de Marc Castellet.

Ninna Torres pren el relleu de Paco Hoya al capdavant del Cercle Cecot de Joves Empresaris i esdevé la primera presidenta del col·lectiu