Startup Grind, la comunitat que agrupa dos milions d’emprenedors de més de cinc-centes ciutats del món

L’activitat principal de la jornada ha estat el workshop sobre el paper dels inversors privats i de les xarxes de Business Angels

Barcelona, 5 de febrer de 2019. El director de la xarxa catalana de Business Angels (BANC), Albert Colomer, ha presentat la BANC i ha exposat la trajectòria i principals fites assolides per la xarxa catalana en els seus 15 anys d’activitat davant la comunitat de persones emprenedores i inversores de la Startup Grind, en una jornada coorganitzada pel Centre d’Innovació de Kosovo a la ciutat de Pristina i que va comptar amb diferents representants del mercat de la inversió privada.

La Startup Grind, fundada a Silicon Valley, és una de les comunitats de startups més grans del món. Educa, inspira i connecta a 2.000.000 d’emprenedors i emprenedores de més de 500 ciutats. Fomenta l’ecosistema emprenedor a més de 125 països realitzant esdeveniments i compta amb el suport de Google.

Més enllà de la presentació de la BANC, Colomer ha protagonitzat un dels principals debats del workshop per reflexionar sobre el paper que ha de tenir un inversor privat. També es va parlar sobre el procediment que ha de seguir una xarxa de Business Angels per créixer i aportar valor a les startups. Colomer va destacar la importància de tenir bons lideratges a l’empresa que siguin capaços de moure els seus equips i fer-los créixer. A més va poder explicar com funcionen les inversions en startups en un país on aquesta tradició encara no està consolidada.

 

Sobre BANC

BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació. A l’hora, BANC compta amb el recolzament d’ACCIÓ i està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), i és membre de la Xarxa Espanyola de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).