Reempresa i la Diputació de Girona eviten el tancament de més de 135 empreses a la demarcació des del 2013

El mercat de compravenda de negocis de Catalunya disposa actualment de punts d’atenció a l’Ajuntament de Banyoles, Figueres, Girona, Olot, Palafrugell, Puigcerdà, Ripoll, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners, Vulpellac i als Consells Comarcals del Gironès i del Baix Empordà.
  • El 32% de les reempreses d’èxit han tingut lloc a la comarca de la Selva, seguit del Ripollès (23%), l’Alt Empordà (10%) i la Garrotxa (10%).

El Centre de Reempresa de Catalunya i la Diputació de Girona han renovat el seu conveni de col·laboració fins el 2023 per seguir acostant la compravenda de negocis a un total de 12 punts d’atenció al conjunt de les comarques gironines. Amb el programa Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, les persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament reben acompanyament gratuït per fer-ho amb totes les garanties.

La Cecot, Autoocupació i la Diputació de Girona treballen junts des del 2013 amb l’objectiu d’evitar el tancament d’empreses viables i la destrucció d’ocupació al territori, fomentant la compravenda d’empreses com una via d’emprenedoria i de creixement empresarial.

Des de llavors, Reempresa ha evitat el tancament de més de 135 empreses a la demarcació que han generat una inversió induïda de més de 5.7M d’euros i que han permès salvaguardar més de 330 llocs de treball a les comarques gironines. D’aquestes, un 43% han estat empreses del sector hostaler, un 28% del sector comerç, un 20% del sector serveis, un 6% del sector de la indústria i el 3% restant al sector de la construcció o el sector agropecuari.

Per comarques, la Selva és la comarca que més negocis ha mantingut en funcionament a través del programa Reempresa. Concretament, el 32% dels casos d’èxit d’aquest programa han tingut lloc a aquesta comarca, seguida del Ripollès amb el 23%, l’Alt Empordà i la Garrotxa amb el 10%, la Cerdanya amb el 8%, el Baix Empordà i el Gironès amb el 7% i el Pla de l’Estany amb el 4% del total de reempreses d’èxit.

El “Tot Dolç” de Cassà de la Selva, un dels casos d’èxit d’aquest servei

El “Tot Dolç”, una botiga de llaminadures, regals i productes de celebracions com aniversaris o comunions és un dels casos d’èxit més recents del programa a la demarcació de Girona. Fa uns mesos, la Glòria López va passar el testimoni del seu negoci a l’Elisenda Ferrús, que per culpa de la pandèmia es va quedar sense feina i va tenir clar que “era molt millor mirar negocis en actiu” ja que fer-ho des de zero ho veia molt més complicat. L’Elisenda té l’objectiu de potenciar i fer més visible la botiga i està pensant en fer una aposta important en màrqueting digital i les xarxes socials.