La Cecot condemna els aldarulls i les accions incíviques de violència als carrers de Catalunya

El Comitè Executiu de la Cecot condemna públicament els aldarulls i les accions incíviques de violència que s’estan succeint des del passat 14 d’octubre als carrers de les ciutats catalanes i, en especial, a Barcelona.

L’entitat fa una crida a la calma i expressa que les manifestacions de protesta i de llibertat d’expressió, que són totalment legítimes, no poden justificar mai actuacions violentes amb greus conseqüències per la convivència. La Cecot demana que les mobilitzacions siguin sempre pacífiques.

Si durant dècades hem reclamat diàleg entre les diferents forces polítiques parlamentàries per assolir amplis acords en matèries tan transcendentals com l'educació, la sanitat, l'R+D+i o el finançament, en un moment com l'actual la perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg. Per tant, continuem reclamant més política, més escoltar, més diàleg i ara ja sí, materialitzar aquest diàleg en negociació, per resoldre una qüestió com la que s'està vivint aquests dies.

L’entitat demana als dirigents polítics, a tots, professionalitat i responsabilitat vers la ciutadania i les empreses.  

La Cecot continua considerant que l'empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre'ls. Recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s'ha demostrat històricament que no és una via efectiva. A la Cecot considerem que en una societat democràtica, les lleis són l'expressió d'una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.

 

En relació a la Vaga General convocada per demà divendres 18 d’octubre

L’entitat, com ja ha manifestat en les anteriors convocatòries, respecta els motius laborals al·legats i les motivacions dels diferents col·lectius que la secundin. Tanmateix, la Cecot manté la seva oposició a una vaga general que impacta directament sobre l’activitat empresarial i que perjudica tant a empreses com a treballadors/es en un període d’inestabilitat política que s’està allargant en el temps. Convocant una vaga general es trasllada a les empreses un conflicte social i polític que no poden dirimir. 

El primer sondeig intern efectuat per l’entitat preveu una baixada generalitzada de l’activitat empresarial i comercial, motivada per un alt grau de dificultats en la mobilitat, tant de persones com de mercaderies, i per les mobilitzacions massives de ciutadans/es que ja van començar ahir dimecres en les marxes promogudes per entitats socials.