Cecot i Autcat celebren que Calviño hagi respost la seva petició de carència dels ICO per ajudar autònoms i pimes
- Abad: “Contents que la Ministra d’Afers Econòmics hagi vehiculat la sol·licitud de carència dels ICO que vam traslladar-li a principis d’octubre arran de la demanda d’empreses associades que preveien difícil retornar els préstecs a principis del 2021. La reactivació i la recuperació de l’activitat estan anant més lentes del desitjat”.
- Rius: “aquesta moratòria és bona per a tothom. El banc segueix cobrant els seus interessos, no hi ha morositat i les empreses disposen de temps i marge per poder recuperar-se”.
Satisfacció entre les empreses de la Cecot i els autònoms de l’Autcat davant l’aprovació avui en Consell de Ministres, d’un reial decret llei que introdueix un seguit de mesures relacionades amb els avals de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), com ara l’ampliació del termini per la concessió d’avals de les dues línies de funcionament fins el 30 de juny de 2021 i l’extensió del termini màxim per retornar els crèdits en tres anys, fins un màxim de vuit anys, i el període de carència fins un màxim de 24 mesos.
Aquesta ampliació serà de gran ajuda perquè petites i mitjanes empreses, així com les persones autònomes treballadores, puguin mantenir la seva activitat i garantir la salvaguarda de llocs de treball. És una mesura que té incidència per tots els sectors, ja que tots estan afectats per l’impacte de la COVID-19.
El president de l’Autcat, Enric Rius, afirma que “és una moratòria que és bona per a tothom i no perjudica ningú. El banc segueix cobrant els seus interessos, no hi ha morositat i les empreses disposen de temps i marge per poder recuperar-se”.
El president de la Cecot, Antoni Abad, veu satisfeta la petició que l’entitat va dirigir a principis d’octubre a la Ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, per sol·licitar l’ampliació d’un any de carència sobre els préstecs ICO concedits per fer front a l’impacte de la COVID-19.
Donada la gran demanda que les empreses han fet de les línies d’avals ICO en els darrers mesos, i donat que la recuperació econòmica serà força més lenta del que s’havia previst, des de la Cecot es coincideix amb el criteri de les entitats bancàries i diferents sectors empresarials que la carència sobre els préstecs ajudarà a les empreses a superar la complexa situació econòmica en la que es troben i que a partir del gener de 2021 es pot veure agreujada.
La Cecot demana als executius ajudar el teixit empresarial a poder recuperar-se davant d’una situació i un context que és conseqüència d’una pandèmia i de l’impacte de les mesures adoptades pels Governs per fer-hi front. Cal l’aplicació d’ajuts directes per facilitar la reactivació, tal i com han fet altres països de la Unió Europea “amb qui, per cert, competim a nivell empresarial. Necessitem partir des d’un mateix nivell que els nostres competidors en la recuperació de l’activitat”, conclou Abad.
Per aquest motiu tant la Cecot com l’Autcat insisteixen a reclamar al Govern una nova moratòria de mínim sis mesos per a les empreses amb ajornaments d’impostos del primer trimestre concedits i que venç el pròxim divendres 20 de novembre.