Barcelona acull la trobada del projecte Early Warning Europe, que pretén evitar la fallida de pimes europees

L’esdeveniment, que va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona, va estar organitzat per la Cecot, que és l’entitat sòcia d’aquest projecte a Catalunya.
  • Antoni Abad, president de la Cecot: “Trobades com aquesta posicionen el nostre país com a referent en projectes d’emprenedoria i resiliència empresarial”.  
  • La Cecot considera que, en moments d’enorme preocupació del sector empresarial per la situació econòmica que vivim i tenint en compte la tendència a l’alça en el nombre d’empreses en processos concursals a Catalunya, esdeveniments com el celebrat ahir i iniciatives com HelpEmpresa i Early Warning tenen més importància que mai.  

 

El Recinte Modernista de Sant Pau de Barcelona va acollir, ahir, la trobada a nivell mundial de la xarxa Early Warning Europe, que té per objectiu promoure l'emprenedoria i el creixement de les pimes a tot Europa creant condicions marc sòlides per a les persones emprenedores i les empreses de tots els sectors amb l’objectiu d’ajudar-los a afrontar reptes clau, com ara gestionar una crisi, fer front a la fallida o obtenir una segona oportunitat.

A l’acte hi va participar el president de la Cecot, Antoni Abad, el seu secretari general, Oriol Alba, el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, el president de la xarxa Early Warning Europe, Morten Møller i el director de la Fundació Cecot Innovació, Abraham Arcos, entre d’altres membres del projecte provinents de Dinamarca, Grècia, Finlàndia o Polònia, entre d’altres.

La Cecot és l’entitat sòcia d’aquest projecte a Catalunya que vol ajudar a prevenir les fallides empresarials i les seves conseqüències negatives, com ara la pèrdua de llocs de treball, l'augment del risc econòmic per als proveïdors de la cadena de valor de l'empresa i un potencial desviament econòmic, social i personal per als propietaris de l'empresa i les seves famílies.

Per Abad, “trobades com aquesta posicionen el nostre país com a referent en projectes d’emprenedoria i resiliència empresarial”. Destacant que “des de la Cecot fa molts anys que apostem per participar en projectes com el d’Early Warning, amb l’objectiu de poder oferir suport a totes les nostres empreses que, per diferents motius, passen per moments complicats”.

La Cecot considera que, en moments d’enorme preocupació del sector empresarial per la situació econòmica que vivim i tenint en compte la tendència a l’alça en el nombre d’empreses en processos concursals a Catalunya, esdeveniments com el celebrat ahir i iniciatives com HelpEmpresa i Early Warning tenen més importància que mai.

A l’acte també s’hi van poder presentar els resultats del programa ResC-EWE, liderat per Early Warning, que ha creat i aplicat a través de formacions als diferents països participants nous materials i recursos per fomentar la resiliència de les pimes europees.

 

HelpEmpresa, el cas català

La patronal catalana Cecot, amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa recentment el servei de HelpEmpresa, que neix a partir de la metodologia creada per Early Warning i que vol donar eines a les pimes catalanes per tal de poder ser més resilients davant les diferents crisis que ens afecten.

En aquest sentit, durant la trobada, la directora de HelpEmpresa, Laura Sallent, i la coordinadora del servei, Merche Sánchez, van poder presentar davant dels assistents el funcionament i plantejament del programa que ja ha atès a 150 empreses a Catalunya durant aquests últims mesos. Unes empreses que, segons Sallent, “es troben amb la necessitat de rebre assessorament i suport en diferents àmbits com l’estratègia de negoci, finances, màrqueting digital o suport en digitalització”.

 

La xarxa Early Warning

El 2016, 15 organitzacions de set estats membres europeus van formar una associació per desenvolupar l’avís primerenc a les pimes dels seus respectius països. La convocatòria va formar part dels esforços de la Comissió Europea per millorar les condicions marc de les pimes i els emprenedors a tot Europa. Des de llavors aquest projecte no ha parat de créixer i ha ajudat a més de 3.500 empreses europees a seguir en funcionament.

Per Early Warning Europe, una intervenció primerenca en empreses en risc de fallida augmenta la probabilitat d'un gir del negoci que es tradueixi en una situació econòmica estable i fins i tot en un creixement sostenible. A més, si una empresa en dificultats es tanca en una fase inicial de la crisi, la intervenció pot ajudar a evitar un deute insalvable per al propietari de l'empresa, donant-li l'oportunitat d'iniciar un nou projecte empresarial.

Barcelona acull la trobada del projecte Early Warning Europe, que pretén evitar la fallida de pimes europees