Sala de prensa

Propostes Retailcat per la reactivació del comerç minorista

Aquest document que conté deu propostes i mesures concretes per incloure en el pla de reactivació econòmica post COVID-19 ha estat presentat davant la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats.

Aquest document recull la compareixença de Joan Carles Calbet, president de Retailcat a la Comissió d'Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats presidida pel Diputat Joan Capdevila. (05/06/20) 

El comerç és un sector estratègic i prioritari, no només per l'aportació del 21% del Valor Afegit Brut (VAB) sinó perquè ha generat 575.000 llocs de treball directes, incloent la restauració i l'hostaleria. 

Desenvolupa un paper fonamental de vertebració, cohesió i qualitat urbana, contribuint a mantenir l'estat del benestar. Inclou un sector essencial com el del comerç d'alimentació, de caràcter estratègic, i que ha contribuït a garantir l'abastiment de productes de primera necessitat a la població, minimitzant l'impacte de la crisi sanitària.

La reapertura del comerç durant les fases de desescalada i un cop aixecat l'estat d'alarma no està implicant, ni implicarà una recuperació de la demanda immediata; tot apunta que si no es prenen les mesures adequades la recuperació serà molt lenta i prolongada en el temps. Per aquest motiu cal preservar les empreses i en conseqüència els seus llocs de treball, garantir en gran mesura la capacitat adquisitiva de les families i traslladar la confiança al consumidor.