Sala de prensa

Observatori de l'Actualitat Laboral núm. 32 | Any 2019 (Resultat Anual)

La Fundació Cecot Persona i Treball (FPiT) presenta l’informe de l’Observatori de l’Actualitat Laboral, corresponent a l’anàlisi de gestió de la Borsa de Treball de l’entitat durant l'any 2019.

Per a aquest Observatori l'equip tècnic de Borsa de Treball ha fixat un objectiu doble:

D’una banda, oferir les dades globals de l’any 2019 quant als moviments d’ofertes i demandes (CVs) de feina a la Borsa de treball de la Fundació Cecot Persona i Treball, comparant-les amb les dades d’estudis anteriors.

De l’altra, constatar les característiques principals de les necessitats laborals de les empreses que utilitzen els serveis de la Borsa i dels CVs de les persones usuàries de la mateixa.

Ítems del contingut principal de l'Observatori núm. 32:

Ofertes

El 2019 es va produir un augment de les ofertes de feina gestionades per la Borsa de Treball de la Fundació del 21% respecte de l’any 2018.

L’Àrea d’Administració lidera el rànquing dels sectors amb més ofertes de feina. La Industrial i la Logística comparteixen el segon lloc.

El 2019 va continuar la dificultat de moltes empreses de trobar certs perfils professionals en aquestes cinc àrees: Administració, Industrial, Logística, Vendes i Producció.

Demandes 

El 2019, la Borsa de Treball de la Fundació va gestionar menys CVs que el 2018, concretament va experimentar un descens d’un 9% en el nombre de CVs.

Estudis: El 48% dels CVs gestionats el 2019 van correspondre a persones amb estudis superiors.

Gènere: El 56% dels CVs gestionats a la Borsa corresponien a dones. El 44% restant, a homes.

Edat: 48% dels CVs gestionats es corresponen amb persones de la franja de més de 45 anys.

SERVEIS DESTACATS: