Cecot Home

Visita l'exposició fotogràfica #MiremElPassat a la Sala Cima fins el 30 de juny!

Fins el 30 de juny acollim l'exposició fotogràfica #MiremElPassat a la Sala Cima, de 9h a 15h i de dilluns a divendres. T'hi esperem!

VISITA AMB CITA PRÈVIA

Exposició #MiremElPassat | Sala Cima de la seu Cecot

Horari de visita: de dilluns a divendres, de 9h a 15h amb cita prèvia. Ja podeu reservar el dia i l'hora que vulgueu mitjançant el formulari al peu d'aquesta pàgina.

A la Sala Cima de la nostra seu acollim fins el proper 30 de juny l'exposició #MiremElPassat, que és un recull de fotografies de tres destacats fotògrafs catalans –Emili Juncadella, Frederic Juandó Alegret i Antoni Gallardo i Garriga– al voltant de les temàtiques d’esports i de societat que ens permet apropar-nos a la Barcelona del primer terç del segle xx.  

Veureu imatges que ens parlen de la vida i els costums d'aquella època, de llocs i de maneres de fer que avui podem reconèixer amb curiositat i sorpresa. Instants immortalitzats en blanc i negre que, un segle després, han tornat a l'actualitat gràcies a l'èxit de la seva difusió a les xarxes socials, amb l'etiqueta #MiremElPassat. Bona part de les imatges mostren escenes relacionades amb l’esport, una activitat que va guanyar una gran popularitat i que llavors s’entenia com a sinònim de progrés i modernitat. Entre els esports representats hi ha el futbol, la natació, el tenis, el ciclisme i el motor, però també d’altres més minoritaris, com ara la lluita grecoromana, ben populars en aquell moment.

La Diputació de Barcelona, a través de la Subdirecció d’Imatge Corporativa i Promoció Institucional, l’Arxiu General, l’Oficina de les Dones i LGTBI i el Centres de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de Barcelona conjuntament amb l'Arxiu General de la Diputació de Barcelona, han fet possibles la recuperació i la transmissió d'aquest patrimoni comú, una mirada al passat que ens convida a reflexionar sobre el nostre present i futur.

La mostra també aplega fotografies de societat, que ens acosten a una ciutat en constant efervescència. Fa un retrat de la burgesia benestant, però també hi podem veure escenes sorprenents del dia a dia, com ara ovelles al passeig de Gràcia i gallines a la Rambla o la famosa nevada del 1914. En resum, es tracta d’un aplec de fotografies que ens mostra la vida i els costums de la Barcelona del primer terç del segle xx.

Imatge 1: Joan Martí i Viñolas (1887-1978) va ser un ciclista pioner. Va néixer a la Garriga, d’aquí que fos conegut com a «Joan Martí de la Garriga». Va ser un ciclista molt reeixit i molt popular: campió de la Volta al País Basc i campió d’Espanya. La Primera Guerra Mundial va tallar la seva carrera esportiva perquè no va poder competir durant aquells anys. Tenia una peculiar dieta abans de cada cursa: fruita, cafè, sucre i conyac. i podia córrer 75 km/h. 

Imatge 2: El primer vol complet a Espanya. El pilot era el francès Lucien Mamet, l’aparell pesava 200 quilos, feia una longitud de 8 metres Durant el vol, que va durar dos minuts, va fer una volta a l’hipòdrom de Can Tunis, però va topar amb el terra i Mamet va saltar. En un enlairament posterior, l’avió va aguantar una mica més, al voltant de sis minuts.