Actualidad

L'automatització i la digitalització, palanques per la millora de la competitivitat de les plantes industrials

L'automatització intel·ligent en els processos de les empreses genera un creixement del 9% dels seus ingressos, segons Deloitte
  • Advanced Factories donarà a conèixer els casos d'èxit d'empreses com Skis Rossignol, Kellogg’s, Euroutil o Selmark, que han abraçat les noves tecnologies 4.0
  • Advanced Factories obre acreditacions per a la seva cita anual que tindrà lloc del 8 al 10 de juny a Barcelona

La situació viscuda aquest últim any 2020 ha accelerat i posat de manifest encara més la necessitat d'apostar per les tecnologies de la indústria 4.0. Segons l'últim estudi Smart Industry, elaborat per l'Observatori de la Indústria 4.0 i Everis, en col·laboració amb Advanced Factories, el 70% de les empreses ja compta amb un pla de transformació digital i comença a obtenir resultats. De fet, un informe de Deloitte assenyala que les empreses que han adoptat l'automatització intel·ligent en els seus processos obtenen un creixement del 9% en els seus ingressos. Unes xifres que demostren com l'automatització i la digitalització són palanques per la millora de la competitivitat de les nostres plantes industrials.

En aquest context, Advanced Factories, l'esdeveniment d'innovació per líders i pimes industrials que busquen solucions en automatització industrial, robòtica, 3D Printing, analítica de dades, intel·ligència i visió artificial, ciberseguretat o sistemes integrats de producció, obre acreditacions per a assistir a la trobada anual per professionals del sector industrial. Del 8 al 10 de juny al CCIB de Barcelona, Advanced Factories reunirà professionals del sector de l'automoció, alimentació, aeronàutica, ferroviari, salut, siderúrgia, tèxtil i energia que busquen les últimes innovacions per a convertir les seves plantes en avançades i acudeixen a Advanced Factories a la recerca de soci industrial.

En el marc d’Advanced Factories també tindrà lloc l’Industry 4.0 Congress, el congrés europeu més gran d'innovació industrial, que donarà a conèixer casos d'èxit d'empreses industrials que han abraçat les noves tecnologies 4.0 per millorar la seva productivitat. És el cas d'empreses com Skis Rossignols, Kellogg’s, Euroutil, o Selmark, entre altres. Aquestes dues últimes són clars exemples d'empreses tradicionals que han ressituat les seves plantes productives gràcies a l'automatització i la digitalització. Selmark, empresa dedicada al sector tèxtil, ha implementat tecnologies additives per a donar una resposta ràpida en processos avançats. Per part seva, Euroutil, fabricador de motlles i matrius, ha estat capaç de reduir els temps de producció gràcies a eines basades en Intel·ligència Artificial i dades per a detectar desviacions en els processos productius.

“El gran repte de les fàbriques ara és integrar els sistemes de producció, des del vessant operatiu i des del vessant tecnològic. Amb la implementació de tecnologies com la Intel·ligència Artificial, les plantes industrials podran fer més eficient la part operativa”, destaca Òscar Íñigo, director de l’Industry 4.0 Congress. “La Intel·ligència Industrial s'està apropiant de molts processos dins de la fàbrica”, afegeix.

“La irrupció de la pandèmia i els seus efectes en la paralització de múltiples serveis, com per exemple els logístics, ha posat de manifest la conveniència de ressituar la nostra producció. Ara és el moment d'apostar per una Indústria pròxima, però també competitiva. I per això l'automatització industrial és un deure inajornable per a qualsevol empresa industrial que vulgui convertir les seves fàbriques tradicionals en centres de producció altament eficients i proactius”, afegeix Albert Planas, director d’Advanced Factories.

Durant tres dies, Advanced Factories reunirà de manera 100% presencial als professionals del sector industrial per a conèixer les últimes solucions en sistemes d'automatització industrial, robòtica, programari industrial, intel·ligència artificial, Digital Twin, solucions de visió artificial i simulació virtual, Big Data, IoT, ciberseguretat, 3D Printing, Industrial Cloud Computing, i Machine Learning. Entre les 280 signatures participants d'aquesta edició, destaquen les novetats que presentessin Omron, Bosch-Rexroth, Schneider-Electric, Accenture, Beckhoff, HP, Infaimon, Kuka, Siemens, Weidmuller, Fanuc, T-Systems, Tecnalia, Yaskawa, Logitec, Festo, Universal Robots, Rockwell Automation, Phoenix Contact, Wonderware, Schaeffler o Eurecat. Tot això seguint totes les mesures i protocols de seguretat i higiene establerts per les autoritats sanitàries per garantir un entorn de negocis segur per a tots els assistents.