Actualidad

Seminari a Cecot sobre apoderament i motivació per a dones a partir de 45 anys

El projecte IRINA 45, finançat per l’Ajuntament de Terrassa i desenvolupat per l’equip tècnic de la patronal Cecot, es caracteritza per fugir dels tallers convencionals sobre eines de cerca de feina.

Les instal·lacions de la Cecot han acollit una sessió de motivació i apoderament del projecte IRINA 45, dirigit a dones a partir de quaranta-cinc anys en cerca activa d’ocupació. El taller està finançat per l’Ajuntament de Terrassa dins de l’àmbit de les Polítiques de Gènere, i l’ha desenvolupat el personal tècnic de la Patronal catalana.  

El projecte IRINA 45 va específicament dirigit al col·lectiu de dones de Terrassa de més de 45 anys i que es caracteritza per fugir dels tallers a l’ús sobre eines de cerca de feina. IRINA 45 n’ha treballat dos aspectes clau: la motivació i l’apoderament, enfocats per a l’activació de les usuàries en la consecució dels seus objectius professionals.  

Les dones a partir de quaranta-cinc anys conformen un col·lectiu específic a l’hora de buscar feina. Des de la Cecot, sensible a aquesta necessitat, es continua apostant per l’atenció d’aquests col·lectius de forma diferenciada, per mirar de “respondre a les necessitats particulars” i a les “demandes singulars” que s’hi detecten. Segons el personal tècnic de l’associació empresarial “el mercat laboral és cada vegada més exigent, i sovint les potencialitats de les dones a partir de quaranta-cinc anys no hi són prou valorades, la qual cosa ens imposa el repte de donar-lo a conèixer entre els nostres associats”.