Actualidad

La Cecot i l’Autcat renoven l’acord de col·laboració amb Caixa d’Enginyers

Caixa d’Enginyers, que des del 2015 ofereix serveis i suport financer exclusiu als autònoms membres de l’Autcat, renova el seu compromís i l’enforteix en un context de COVID-19 per recolzar les persones treballadores autònomes a reactivar la seva activitat.

Caixa d’Enginyers prestarà els seus serveis financers, a través d’un acord signat amb l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat), a les persones treballadores autònomes membres de la patronal Cecot. Aquest acord es ve renovant des de fa cinc anys per atendre les necessitats financeres d’aquest col·lectiu professional i empresarial a través dels serveis bancaris dels que disposa Caixa d’Enginyers.

“Enguany, aquesta col·laboració pren més rellevància si cap”, ha afirmat Antoni Abad, president de la Cecot durant la signatura, “perquè les empreses i els autònoms necessiten de liquiditat per poder reactivar els seus negocis, i les eines i instruments proporcionats pels Governs arran de la pandèmia no ho han facilitat en la mesura necessària”. Des que es va decretar l’estat d’alarma per la Covid-19 el mes de març,  l’Autcat ha estat acompanyant, informant i assessorant les persones treballadores autònomes d’una banda i, de l’altra, traslladant als executius i en especial a les Ministres d’Hisenda i de Treball, les dificultats i l’impacte que determinades mesures preses amb la urgència de la situació sanitària tindrien sobre el col·lectiu i la seva activitat.

Per la seva part, Joan Cavallé, Director General de Caixa d’Enginyers ha comentat: “Aquest acord s’emmarca dins la nostra voluntat d’ajudar al teixit empresarial català en el seu desenvolupament. Ara més que mai, és necessari posar a disposició dels autònoms tota l’ajuda que estigui a les nostres mans, facilitant l’assessorament i les solucions financeres que cadascú requereixi per poder seguir desenvolupant el seu negoci i afavorir l’emprenedoria. Estem molt contents amb la renovació d’aquest acord que ens ajuda a continuar al costat dels autònoms catalans”.

A través d’aquest conveni, ambdues entitats facilitaran l’accés al crèdit als autònoms de Catalunya membres de la patronal Cecot com ho han estat fent els darrers anys.

 

Sobre el Grup Caixa d’Enginyers

El Grup Caixa d’Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors adreçat a professionals i empreses de tot el territori espanyol, ja siguin del sector de l’enginyeria o d’altres àmbits, que desenvolupa un model de banca propi, -els clients són alhora socis-, i sostenible. A més de ser solvent, transparent i rigorosa, Caixa d’Enginyers és una Entitat cooperativa propera, compromesa, amb una clara vocació de servei personalitzat i amb la missió de generar valor compartit més enllà del component financer. 

La sostenibilitat és un dels eixos vertebradors del Grup, visible en tots els seus àmbits d’actuació més enllà dels projectes de Responsabilitat Social Corporativa.  En aquest sentit, a més de ser una entitat neutra en carboni o estar adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides, l’Entitat és innovadora en l’oferta de productes i serveis responsables, com el CdE ODS Impact ISR, FI, el primer fons d’una gestora nacional amb un impacte positiu en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Caixa d’Enginyers aposta per la digitalització i, paral·lelament, per un model de proximitat que contempla l’atenció i l’assessorament personalitzat a través d’oficines -l’Entitat compta ja amb un total de 32 oficines-. Per a potenciar aquest ADN digital i proper i una atenció personalitzada integral, l’Entitat ha implantat des de 2019 la gestió del servei als socis amb metodologia  ‘agile’, una nova forma de treballar flexible que permet als gerents una atenció digital que complementa la tradicional presencial. Per a més informació, www.caixaenginyers.com

 

Informació addicional sobre l’Autcat

L’Autcat, que va ser constituïda l’any 2004, agrupa al col·lectiu d’autònoms dins la patronal catalana Cecot. Representa prop de deu mil autònoms i té com a missió la defensa dels interessos dels autònoms emprenedors. També ofereix serveis d’informació i assessoria específica adreçada a aquest col·lectiu.  El seu objectiu passa principalment per promoure una real equitat dels treballadors autònoms respecte els treballadors d’altres àmbits, bàsicament per compte aliena, en relació a la seva fiscalitat i el seu assegurament, per tal que contribueixin en la mateixa mesura que els demés treballadors, a la sostenibilitat de l’estat de benestar.

La Cecot i l’Autcat renoven l’acord de col·laboració amb Caixa d’Enginyers

SERVEIS DESTACATS: