Actualidad

L'Autcat trasllada al ministre Bolaños les preocupacions i dificultats dels autònoms

El passat 22 de febrer, la seu de la Cecot va acollir una trobada empresarial amb el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños.

Aquesta trobada, va ser conduïda pel president de la Cecot, Xavier Panés i moderada pel secretari general Oriol Alba, on hi van participar prop de noranta representants empresarials associats a l'entitat i va comptar amb la presència del cap de l'Oposició del Parlament de Catalunya, Salvador Illa; per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugènia Gay i els vicepresidents de la Cecot, Núria Betriu i Toni Palet.

En aquesta sessió de treball, diferents teixits empresarials van traslladar aspectes que es consideren que s'han de millorar des del Govern.

Blasco ha donat veu a l'Organització d'Autònoms de Catalunya durant la seva intervenció, per traslladar al ministre Bolaños que a Autcat es té coneixement de les preocupacions i les dificultats per a competir en un mercat tan complex, assegurant que no hi ha cap autònom que no vulgui complir amb les seves obligacions. Però el que és incomprensible que l'AET consideri moltes de les despeses dels autònoms no siguin deduïbles per una redacció de la Llei, que l'única cosa que demostra és la gran desconfiança que l'administració té dels seus conciutadans.  

També ha ressaltat la importància de pagar sobre els beneficis reals ara que la cotització en Règim d'Autònoms dependrà de la mateixa base d'IRPF, el problema s'ampliarà. Així doncs, des de l'Autcat es considera una qüestió tècnica de fàcil solució, que es podria resoldre amb presumpcions com s'ha fet en altres impostos i que suposaria, no sols reparar una injustícia tributària de fa dècades que dura, sinó donar suport efectiu als autònoms més enllà dels discursos que ja no tenen credibilitat.

Més informació