Actualidad

Formació en prevenció de riscos laborals per a persones treballadores autònomes

L'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral (ICSSL) del Departament d'Empresa i Treball ha engegat una campanya de sensibilització i formació, per a les persones treballadores autònomes per millorar la gestió de la prevenció de riscos laborals.

En primer lloc, posen a l'abast 7 píndoles audiovisuals amb l'objectiu d'explicar de forma molt divulgativa i senzilla que, gestionar i integrar la prevenció de riscos laborals en el dia a dia de l'activitat professional, sigui quina sigui, millora les condicions de treball, des de la vessant de la seguretat i la salut laboral.

  1. Incorpora la Prevenció de riscos laborals al teu dia a dia.
  2. Identifica els riscos laborals de la teva activitat i actua.
  3. Aplica aquests principis. Gestiona la Prevenció de riscos laborals a la teva feina.
  4. Coneixes la teva feina. Reconeix els riscos laborals del teu ofici i controla'ls!
  5. Si treballes amb altres empreses i/o persones treballadores autònomes t'hi has de coordinar.
  6. Que has de saber si tens una punta de fina i necessites contractar a algú.
  7. L'avaluació dels riscos com a eina de gestió de la prevenció.

Aquests vídeos estan dins de l'espai web de l'ICSSL adreçat als Autònoms, que té com a finalitat difondre la importància del treball segur i saludable.

Tant les píndoles com tota la informació que hi ha en aquest espai web pretenen sensibilitzar i engrescar les persones treballadores autònomes per tal que realitzin una formació en prevenció de riscos laborals.

Seminari de prevenció de riscos laborals per a persones treballadores autònomes

El Seminari de prevenció de riscos laborals per a persones treballadores autònomes és una activitat virtual auto-formativa (asíncrona), de 6 hores de durada, en la que la persona treballadora autònoma aprendrà a impulsar l'autogestió de prevenció de riscos laborals.

Els continguts exposen els beneficis que aporta gestionar la prevenció de riscos laborals. Orienten sobre com fer-ho per aconseguir millorar les condicions de treball pel que fa a la seguretat i la salut. Ho fan amb continguts teòrics, elements de reforç (vídeos, enllaços documentals, etc) i exercicis que ajuden a fixar els conceptes.

Les persones interessades en fer el curs, poden realitzar la inscripció clicant aquí.