Notes de Premsa

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya rebutja el desviament obligatori a l'AP-7 i a l'AP-2 per a vehicles pesants.

Estem en desacord amb el caràcter obligatori de la mesurada perquè suposa un fort impacte per a les empreses del transport, s'incrementen els quilòmetres recorreguts i els temps per accedir o abandonar les vies de peatges.

El Gremi rebutja la prohibició de circulació de vehicles pesats de gran tonatge, amb un total de quatre o més eixos, en la N-340 i la N-240, al seu pas entre les poblacions de Peníscola - L'Hospitalet de l'Infant i Altafulla - Vilafranca i al seu pas entre les Borges Blanques - Montblanc. 

Des del Gremi estem totalment compromesos amb la seguretat vial i entenem que aquestes restriccions poden millorar el funcionament de la xarxa en aquests trams, així com la disminució de la congestió i del nivell d'emissions en la N-340 i N-240, però no estem d'acord amb el caràcter obligatori de la mesura que implicarà greus i costosos problemes per a les empreses del transport, incrementant els quilòmetres recorreguts i els temps per accedir o abandonar les vies de peatges.

Respecte a les mesures de reducció del peatge d'un 42,53 % i un 50% de l'import per a vehicles pesats i depenent de diferents casuístiques, aprovades pel Consell de Ministres divendres passat, les considerem totalment discriminatòries i amb ànim recaptatori, ja que el desviament per als vehicles pesats és de caràcter obligatori, a diferència dels vehicles lleugers els quals poden desviar-se de manera voluntària i estaran exempts de peatge en els trams compresos entre Vilafranca Sud i Vinaròs/Alcanar, sempre que realitzin trajectes d'anada i volta amb origen i destinació compresos en aquest tram i amb tornada en les 24 hores següents al trànsit en origen.

Segons Jesús Fluriach, vicepresident del Gremi, "El pagament en cap dels casos repercuteix en el bé per la seguretat vial del sector, com podria ser la millora de les zones de Pàrquing per a camions. Això suposa una clara intencionalitat recaptatòria i no pel benefici del ben comú com ve pronunciant-se. El sector, sent l'enclavament estratègic del desenvolupament industrial, està arribant a assumir uns costos realment elevats, desproporcionats i absolutament sense visió estratègica.”
Donis del Gremi sol·licitarem a Foment la suspensió d'aquestes restriccions, tret que reconsideri que s'apliquin exempcions en aquests peatges.

Sobre el Gremi de Transports i Logística de Catalunya
El Gremi de Transports i Logística, integrat en la patronal Cecot, compte actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i ofereix diferents serveis als seus Associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l'associacionisme, afavorint l'intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.