Secot BCN, l’associació de voluntaris sèniors d’assessorament empresarial, s'adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa

• Així doncs, les empreses i les persones que la Secot derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat tant per si el que volen és cedir la seva empresa com si el que desitgen és adquirir-ne una en funcionament.
  • Roberto de Dalmases, president de Secot BCN: “Amb la signatura d’aquest acord podrem posar a disposició dels nostres usuaris i usuàries la Reempresa com a una via més d’emprenedoria”.

2 de maig del 2022. Secot BCN, l’associació de voluntariat sènior d’assessorament empresarial que treballa per ajudar i acompanyar a persones emprenedores, autònoms i empreses en els seus projectes d’implantació, creixement o replantejament empresarial, s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, amb l’objectiu de treballar junts per fomentar la compravenda de negocis al nostre país.

Així doncs, les empreses i les persones que la Secot derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat tant per si el que volen és cedir la seva empresa com si el que desitgen és adquirir-ne una en funcionament. L’objectiu d’aquesta col·laboració és disseminar els serveis, recursos i el mercat de la Reempresa entre els membres i usuaris de l’associació.

Les més reputades economies del nostre entorn han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació, i a un risc molt inferior.

Per Roberto de Dalmases, president de Secot BCN, “la signatura d’aquest conveni de col·laboració és molt important ja que podrem posar a disposició dels usuaris i usuàries de Secot una nova via d’emprenedoria sense la necessitat de crear una empresa des de zero.”

Per Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, “des de Cecot tenim moltes ganes de poder generar oportunitats conjuntament. No destruir el teixit empresarial és transcendental per l’economia i la societat en general i aquests són valors que compartim plenament amb la Secot.

Afavorir la continuïtat de les empreses, l’objectiu d’aquest conveni

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

Reempresa va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 3.400 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 162 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat prop de 9.700 llocs de treball a Catalunya. Actualment, a la web del Centre de Reempresa de Catalunya hi ha més de 1.300 negocis que busquen un relleu.

Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (37,5%) fins a canvis de professió (17,86%) o per problemes de salut (8,93%).

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre d’empreses durant el temps d’execució del programa al territori i salvaguardar llocs de treball, tal i com s´ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.