El Servei d'Emprenedoria impulsa 35 noves empreses i 33 reempreses d’èxit durant el 2017 a Terrassa

Durant el 2017 els tècnics del Servei d’Emprenedoria han orientat 140 projectes empresarials dels quals 35 s’han acabat materialitzant.

Durant el 2017, els tècnics i consultors del Servei d’Emprenedoria de la Cecot, que forma part de la Xarxa Emprèn, han atès prop de 230 persones, han assessorat 140 projectes empresarials dels quals 35 s’han acabat materialitzant en la creació d’una empresa. També s’han realitzat tres accions de formació a les que han assistit una cinquantena de persones emprenedores que han adquirit i ampliat coneixements en gestió empresarial amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat.

Des d’aquest Servei d’Emprenedoria, s’ofereix a les persones emprenedores els serveis d’informació i orientació en la creació d’empreses, acompanyament i assessorament en l’elaboració de plans d’empresa, recerca de finançament i ajuda en la tramitació d’incentius i subvencions (capitalització de la prestació d’atur, incentius de comerç, ajudes a la garantia juvenil, etc.).

Cal destacar que moltes d’aquestes persones que han acudit al servei perquè volien crear una empresa des de zero han acabat optant pel servei de Reempresa, com a model d’emprenedoria eficient i amb majors garanties en reduir el risc de posar en marxa un nou projecte empresarial.

El servei de Reempresa, que la Cecot ofereix des de la seva Àrea d’Emprenedoria, ha donat suport tant a cedents com a reemprenedors a l’hora d’afrontar el procés de compravenda d’un negoci, assessorament en l’avaluació i valoració de les empreses i en l’elaboració de la documentació oficial per a una correcta transmissió. A més, ha realitzat actuacions formatives i informatives com els Tallers per a reemprenedors, dels quals el 85% dels assistents estaven en situació d’atur, i el Cafè de la Reempresa, dotant a reemprenedors i cedents d’eines per afrontar el procés de Reempresa de manera exitosa.

Durant el 2017, el servei d’atenció de Reempresa a Terrassa ha aconseguit 33 transmissions empresarials a la ciutat, donant així continuïtat a aquestes activitats i evitant d’aquesta manera el seu tancament majoritàriament per motius de jubilació amb un 36,36% i per canvi d’orientació professional amb un 24,24% dels casos.

De les 33 reempreses d’èxit, destaquen les transmissions de negocis del sector comerç amb un 39,40%, i del sector serveis amb un 36,36%, seguit d’hostaleria amb un total del 21,21% i tenint una representació d’un 3,03% d’indústria tèxtil. La transmissió d’aquestes empreses ha permès salvaguardar 28 llocs de treball i autoocupar a 34 persones, a més de crear 13 llocs de treball nous. Aquest any destaquem l’increment de casos de reemprenedors que han adquirit una empresa per tal d’expandir el seu negoci ja existent, sent Reempresa una solució eficient, àgil i ràpida per obtenir un creixement empresarial. Totes aquestes transaccions han generat una inversió induïda de 1.380.876,8€, que han afavorit el teixit empresarial del municipi.

Des del 2011, any en què es va posar en marxa del servei, s’han salvaguardat 109 empreses a la ciutat gràcies al Centre de Reempresa de Catalunya.

 

Cas d’èxit: Tèxtil Roig SA

L’Albert Matarrodona portava molts anys com a directiu d’una empresa multinacional i va arribar un dia en que va decidir fer un canvi radical a la seva vida professional. Poc després, va conèixer el Centre de Reempresa de Catalunya i els serveis que oferia i va conèixer, a través de la pàgina web del Centre, l’empresa Tèxtil Roig, que amb més de 63 anys de trajectòria a la industria tèxtil, es dedica a la elaboració i venda de teixits, moquetes i tapissos per a hotels, casinos i altres instal·lacions, i va decidir donar-li continuïtat. 

Per Matarrodona, “és important conèixer el sector en el qual es vol reemprendre i sobretot cal deixar-se acompanyar durant tot el procés pels consultors de Reempresa, ja que reemprendre un negoci requereix d’uns passos i uns procediments que no et pots saltar”. A més, destaca que “a Reempresa m’han ofert una ajuda molt valuosa pel què fa a la metodologia, els documents necessaris, elaboració del pla de Reempresa per a la recerca del finançament necessari...”.

 

[Consulta el testimonial complert]