Actualitat

L'Eurodiputat Ramon Tremosa pregunta a la Comissió Europea si investigarà les tarifes elèctriques discriminatòries a Espanya

Les entitats adherides a la Plataforma kV25 celebren que l'eurodiputat Tremosa hagi fet la pregunta amb sol·licitud de resposta escrita a la Comissió Europea sobre la possible vulneració de la competència per tarifes elèctriques discriminatòries a Espanya.

Les entitats de la Plataforma kV25 vam presentar a finals del 2017 a la Direcció general de la Competència de la Comissió Europea (Brussel·les) una denúncia per Ajuts d'Estat en l'estructura tarifària de peatges elèctrics.

Amb la denúncia, les entitats empresarials no només sotmetíem a la seva consideració l'actuació del Govern d'Espanya en relació a l'estructura tarifària de peatges d'accés a les xarxes elèctriques, sinó que a més consideràvem que la seva actuació contravé la normativa comunitària i constitueix un ajut d'Estat il·legal segons l'article 107 del Tractat Fundacional de la Unió Europea.

L'encarregada de coordinar l'equip jurídic que va elaborar i tramitat la denúncia, és la mateixa advocada que va gestionar la denúncia per Ajuts d'Estat també a Brussel·les sobre el CASTOR, l'advocada Asun Cirera.

Cirera està convençuda que la denúncia compleix amb els cinc preceptes necessaris perquè la CE l'accepti i plantegi una investigació al respecte: ha de tenir origen d'Estat; ha de constituir un avantatge; ha de ser selectiva; ha d'afectar a la competència i als intercanvis entre Estats Membres i, finalment, la mesura no ha de ser compatible amb el Mercat Únic.

Des de la plataforma kV25 es continuarà fent el seguiment de les accions que tinguin relació amb una reivindicació empresarial com és evitar la discriminació de les tarifes elèctriques sense criteri tècnic ja que afecta directament a la competitivitat empresarial i, molt especialment, a la indústria.

Per a més informació, accediu al web de la Plataforma kV25.

Pregunta eurodiputat Tremosa a la CE sobre tarifes elèctriques discriminatòries a Espanya