Actualitat

L'estrès de l'empresari: com reconèixer-lo i prevenir-lo

L'estrès laboral és inevitable, pot ser positiu o negatiu, es pot acumular i, si és excessiu, pot provocar greus problemes de salut i impactar negativament a la mateixa organització.

Què és l'estrès?

El terme "estrès" fou emprat per primera vegada per l'investigador Hans Seyle, qui, l'any 1936 el va definir com "una resposta inespecífica de l'organisme davant qualsevol demanda que se li faci", el va anomenar síndrome general d'adaptació (SGA). Es tracta d'una resposta relativament inespecífica de l'organisme a un estímul que n'amenaça la seva supervivència i la integritat física.

Però, què és l'estrès laboral? L'OMS el defineix com "la reacció que pot tenir l'individu davant d'exigències i pressions laborals que no s'adapten als seus coneixements i capacitats i que posen a prova la seva capacitat d'afrontar la situació". Aplicat a l'àmbit laboral i empresarial, es tracta d'un tipus d'estrès relacionat amb la feina i que es produeix quan els requisits d'aquest superen la capacitat d'afrontar-los o controlar-los.

Més informació