Notes de Premsa

Cecot Comerç considera que les rebaixes han quedat desvirtuades i que cal consensuar una data d’inici

L’inici de les rebaixes s’ha desvirtuat després de vàries setmanes de campanyes d’ofertes i promocions deixant enrere les tradicionals aglomeracions.

Cecot Comerç valora positivament l’arrencada de les rebaixes, tot i que han quedat totalment desvirtuades amb la liberalització que ha deixat en mans de cada comerciant la decisió de l’inici de les promocions.

La incorporació del Black Friday, on en el fons no es produeix un creixement real de vendes, perquè s’anticipen en molts casos les compres nadalenques, el creixement de vendes per internet, així com la manca de consens pel que fa a la data d’inici de la campanya de rebaixes d’hivern, ha provocat que les rebaixes hagin perdut potència.

Amb la necessitat de vendre de les botigues ha proliferat l’aparició durant tot l’any de diverses campanyes de descomptes que han desvirtuat les rebaixes clàssiques. Aquesta tendència, positiva per als consumidors, no té perquè ser-ho per als comerços, ja que, tot i que les vendes puguin incrementar-se perquè hi ha més consum, els marges es veuen fortament reduïts per l’ajust dels preus.

Per a Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, “estem obligats a plantejar-nos, amb imaginació, com incrementar les vendes, sense tenir en compte els efectes estacionals i de calendari, ja que la realitat de descomptes molt atractius al llarg de tot l’any s’ha imposat”.