La Cecot condemna les accions incíviques de violència i el vandalisme als carrers de Catalunya

La Cecot manté la seva condemna sobre els actes vandàlics que impacten directament sobre l’activitat empresarial d’ara i de la projecció a futur, i que perjudica tant a empreses com a treballadors/es en un període d’inestabilitat política que s’està allargant en excés en el temps.
  • Abad: “fem una crida a la calma. Posant per davant que les manifestacions cíviques de protesta i de llibertat d’expressió són totalment legítimes, des del comitè executiu d’aquesta casa creiem que no poden justificar mai actuacions violentes amb greus conseqüències en aquest cas per als sectors del comerç o la restauració, prou perjudicats per l’impacte de la pandèmia el darrer any”.  
  • La perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg. La Cecot demana als dirigents polítics, a tots i a totes, professionalitat i responsabilitat vers la ciutadania i les empreses.

Després d’una setmana de greus actes de violència i saquejos a la ciutat de Barcelona i en altres indrets del país, Foment del Treball va convocar ahir una reunió extraordinària amb els sectors del Turisme, del Comerç, de la Restauració i de l’Hoteleria per abordar aquesta greu situació. Més enllà de la participació activa com a Cecot Comerç en la declaració pública de condemna posterior a la reunió, des del comitè executiu de la Cecot “fem una crida a la calma i, posant per davant que les manifestacions de protesta i de llibertat d’expressió són totalment legítimes, creiem que no poden justificar mai actuacions violentes amb greus conseqüències per als sectors del comerç o la restauració, prou perjudicats per l’impacte de la pandèmia; ni actuacions de vandalisme o saqueig per l’impacte econòmic que suposa, o per la seva repercussió pública en el deteriorament de la imatge de Catalunya i la seva projecció a l’àmbit internacional”, afirma Antoni Abad, president de la patronal catalana qui afegeix que “demanem als dirigents polítics, a tots i a totes, professionalitat i responsabilitat vers la ciutadania i les empreses”.

La Cecot manté la seva condemna sobre els actes vandàlics que impacten directament sobre l’activitat empresarial d’ara i de la projecció a futur, i que perjudica tant a empreses com a treballadors/es en un període d’inestabilitat política que s’està allargant en excés en el temps. L’entitat, juntament amb els sectors afectats per l’incivisme d’uns pocs, expressa també el seu suport i agraïment als cossos de seguretat i a tots els serveis de manteniment dels ajuntaments que fan possible que les ciutats afectades recuperin ràpidament la seva normalitat.

“Cal, però, canalitzar el malestar social i empresarial que s’ha agreujat amb la pandèmia de la COVID-19”.

Si durant dècades hem reclamat diàleg entre les diferents forces polítiques parlamentàries per assolir amplis acords en matèries tan transcendentals com l'ensenyament, la sanitat, l'R+D+i o el finançament, en un moment com l'actual la perícia de la política hauria de demostrar, més que mai, estar al servei de la ciutadania mitjançant el diàleg. Per tant, “continuem reclamant més política, més escoltar, més diàleg i ara ja sí, materialitzar aquest diàleg en negociació, per resoldre les qüestions de fons i estructurals que estan deteriorant el funcionament de l’economia i la convivència social”. La Cecot insisteix a fer efectiu un temps “CO”, un temps de complicitats i de confiances, teixides en base a la negociació, l’acord, la implementació, l’anàlisi i la millora.