Foment del Treball, nou soci adherit a la Business Angels Network de Catalunya (BANC)

Barcelona, 13 de setembre del 2019. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i el president de la BANC, Business Angels Network de Catalunya i de la patronal Cecot, Antoni Abad, han signat un conveni de col·laboració per promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada.

BANC va néixer, fa quinze anys, com a primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l'Autoocupació de Catalunya (Autoocupació). Actualment, BANC està integrada a la Xarxa d'Inversors Privats (XIP), és membre de l'Associació Espanyola de Xarxes de Business Angels (AEBAN), de l'European Business Angels Network (EBAN) i és membre promotor a Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).

L’objectiu d’ambdues entitats, mitjançant aquest acord, és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, tot fomentant l’ocupació, la recerca i la innovació a Catalunya.

Sánchez Llibre ha insistit en la voluntat i el compromís ferm de Foment per “afavorir un clima a favor de l’emprenedoria, especialment amb la recerca de mecanismes de finançament que permetin el desenvolupament de projectes empresarials viables, i aquesta col·laboració, sens dubte, potenciarà l’esperit emprenedor i el seu finançament”.

Per Abad, “incorporar a Foment del Treball com a soci de BANC ens permetrà créixer i ser més forts i en definitiva ajudarà a posar en marxa i fer créixer idees de emprenedors i emprenedores del nostre país”.

En el conjunt dels darrers 15 anys, BANC ha contribuït a mobilitzar 204 bus¡ness àngels, en 94 operacions amb una mitjana de 2,7 business àngels per operació i 13,4 milions € (tant de fundadors com de business àngels) amb una mitjana de 142.000 € per operació.