Ramon Talamàs comptarà amb el suport de la majoria de membres del Ple per presidir la Cambra

Dels trenta membres escollits per sufragi universal a les eleccions, dinou compten amb el suport de la Cecot qui també disposa de cinc vocalies de designi directe com a entitat patronal en el Ple.
  • Els representants sectorials recolzats per la Cecot aconsegueixen la majoria de vocalies al Ple de la Cambra.
  • Talamàs presenta un programa d’acció amb voluntat integradora i centrat en el foment de l’activitat socioeconòmica de la demarcació de Terrassa.  

La Cecot destaca com a fet positiu l’increment de votants en les darreres eleccions a la Cambra de Comerç de Terrassa i ho atribueix a la implementació del sistema de vot electrònic, tot i algunes incidències derivades precisament per la novetat del sistema i els processos.

Els resultats de les eleccions a la Cambra de Comerç de Terrassa donen la majoria de les vocalies del Ple, escollides per sufragi universal, als representants sectorials recolzats per la Cecot.

De les 30 vocalies per sufragi universal, 19 són de la Cecot, 1 és independent i 10 són de l’ANC. A falta de concretar les 10 vocalies corresponents a les empreses i autònoms de major aportació, i tenint en compte les 5 vocalies amb que compta la Cecot com a organització empresarial, Talamàs ja es perfila com a nou president de la Cambra.

Ramon Talamàs ja comptava amb el suport de la majoria dels representants sectorials com a candidat a la presidència abans dels comicis i tot apunta que en el proper Ple es materialitzarà la seva proposta electoral, “aquests resultats d’avui agafen un relleu especial fruit segurament d'haver captat un vot constructiu cap al foment de l'activitat socioeconòmica de la nostra demarcació. A partir del nou Ple, haurem d’anar concretant com estructurar les diverses responsabilitats amb l'ànim d'agafar tot el bon bagatge desenvolupat fins el moment i, sobre tot, imprimir un nou dinamisme que ens permeti impulsar projectes que beneficiïn empreses i autònoms, sense perdre de vista les singularitats de cada sector i les característiques socioeconòmiques pròpies de cada territori com poden tenir Sant Cugat, Rubí o Castellbisbal per posar tres exemples dins l’abast de la demarcació de la Cambra de Terrassa”. I afegeix “la meva voluntat és desenvolupar un programa integrador i establir ponts de diàleg amb la candidatura Eines de País i poder arribar a acords que beneficiïn a les empreses de la demarcació”.

 

Perfil del candidat a la presidència de la Cambra de Terrassa

Ramon Talamàs i Jofresa (Terrassa, 1951) es presentarà com a candidat a presidir la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa a partir de la constitució del nou Ple sorgit de les recents eleccions a l’entitat.

Talamàs compta amb una dilatada trajectòria professional i empresarial que avala la seva capacitat de gestió, i un reconegut compromís social mitjançant la seva participació activa en entitats com el Banc dels Aliments, de la que n’és Subdirector voluntari actualment.

Ramon Talamàs compta amb un ampli nombre d’adhesions i suports que consideren que el seu ampli bagatge, fruit de l’experiència en diferents sectors empresarials, la motivació que sent i el moment professional en el que es troba, són un valor positiu per desenvolupar els eixos estratègics de la Cambra de Comerç de Terrassa, obrint una nova etapa i amb un Ple renovat.

Llicenciat en Ciències Econòmiques per l’UAB i diplomat en Direcció Comercial per ESADE, és també Censor Jurat de Comptes i compta amb un PADE d’IESE. El seu tarannà inquiet, curiós i proactiu l’ha dut a cursar el Grau de Ciències Socials per l’UOC als seus seixanta-set anys. Ramon Talamàs va iniciar la seva trajectòria a l’empresa familiar TEXBA, dins del sector tèxtil, on durant deu anys va desenvolupar diferents tasques i funcions, la darrera d’elles com a cap administratiu i financer. L’any 1980 s’incorpora a Banc de Sabadell i tres anys més tard deixa el seu càrrec com apoderat de la OP de Terrassa per entrar a Cirsa Compañía de Inversiones, SA arribant a desenvolupar tasques de conseller delegat en els dotze anys que va formar part de la companyia. Entre els anys 1996 i 1998 esdevé director general de Figueras International Seating SA i promou i assessora financerament en projectes de diferents sectors com el de l’oci cultural o l’immobiliari fins que s’incorpora a Congelats Reunits “la Sirena” com a conseller delegat. L’any 2006 Atrian Bakers, SL li confia la direcció general fins que el 2010 Talamàs s’incorpora com a director general a Audens Food, SA, un grup industrial alimentari amb cinc plantes industrials i cinc-cents setanta-cinc empleats, on finalitza la seva carrera professional el 2017.

Tanmateix, Ramon Talamàs continua formant part del Consell d’Administració d’Atrian Bakers i del Pàrking del Vapor Ventalló a Terrassa. La seva experiència i coneixements en l’àmbit financer i fiscal, la seva proactivitat en l’impuls dels sectors empresarials i una actitud crítica amb les males praxis econòmiques que perjudiquin el creixement del benefici social, el van fer valedor per entrar a formar part del Comitè Executiu de la patronal Cecot, sota la presidència d’Antoni Abad, i esdevenir president del Club Cecot Financer Fiscal. La preocupació de Talamàs pel context social van ser l’origen de l’Informe d’anàlisi sobre la Renda Bàsica Universal que la Cecot va publicar el juny del 2018.  

 

Nota als equips de redacció:

Si teniu interès a entrevistar el Sr. Ramon Talamàs podeu fer-ho mitjançant el nostre departament de comunicació qui us facilitarà gestió (93 736 11 15 / comunicacio@cecot.org) .