La Cecot demana a la Ministra Nadia Calviño ampliar la carència dels ICO per ajudar autònoms i pimes

Abad: “Hem sol·licitat la carència perquè estem rebent moltes peticions d’empreses associades que ens impulsen a fer aquesta reclamació. Preveuen difícil retornar els préstecs a principis del 2021 donat que la reactivació i la recuperació de l’activitat estan anant més lentes del desitjat”.

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha dirigit una carta a la Ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño per sol·licitar l’ampliació d’un any de carència sobre els préstecs ICO concedits per fer front a l’impacte de la COVID-19.

Aquesta ampliació seria de gran ajuda perquè petites i mitjanes empreses, així com les persones autònomes treballadores, puguin mantenir la seva activitat i garantir la salvaguarda de llocs de treball.

Donada la gran demanda que les empreses han fet de les línies d’avals ICO en els darrers mesos, i donat que la recuperació econòmica serà força més lenta del que s’havia previst, des de la Cecot es coincideix amb el criteri de les entitats bancàries i diferents sectors empresarials que una carència sobre els préstecs ajudaria a les empreses a superar la complexa situació econòmica en la que es troben i que a partir del gener de 2021 es pot veure agreujada.

“Insistim en sol·licitar la carència perquè estem rebent moltes peticions d’empreses associades que ens impulsen a fer aquesta reclamació”, explica Antoni Abad, president de la Cecot, qui afegeix que “lamentablement, un nombre important d’aquestes empreses ja preveuen difícil retornar els préstecs a principis del 2021 perquè la reactivació i la recuperació de l’activitat està a anant més lent del desitjat. És més, n’hi ha qui no ha pogut ni reprendre l’activitat”.

La Cecot demana als executius ajudar el teixit empresarial a poder recuperar-se davant d’una situació i un context que és conseqüència d’una pandèmia i de l’impacte de les mesures adoptades pels Governs per fer-hi front. Cal l’aplicació d’ajuts directes per facilitar la reactivació, tal i com han fet altres països de la Unió Europea “amb qui, per cert, competim a nivell empresarial. Necessitem partir des d’un mateix nivell que els nostres competidors en la recuperació de l’activitat”, conclou Abad.