La Junta Directiva de la Cecot celebra l’acord polític per l’aprovació de Pressupostos i exigirà el compliment dels compromisos i l’execució dels acords

  •  Els i les representants empresarials dels diferents sectors d’activitat econòmica que conformen la Junta Directiva de la patronal Cecot coincideixen tant en l’exigència de tenir pressupostos aprovats com en la intransigència perquè es compleixin i s’executin els acords com els relatius a la Ronda Nord, les inversions a Rodalies Renfe o el pressupost per mesures de suport a la reindustrialització.  
  • La Cecot recolzarà la proposta d’esmenes als pressupostos orientades a abaixar la pressió fiscal dels catalans que ha avançat  avui Foment del Treball.  

La primera reunió d’enguany de la Junta Directiva de la patronal catalana Cecot ha coincidit amb la noticia sobre la signatura de l’acord polític entre ERC i PSC per l’aprovació dels Pressupostos 2023 de la Generalitat de Catalunya.

“Valorem positivament que els polítics hagin fet de polítics i hagin arribat a una entesa per poder aprovar Pressupostos per 2023. La inestabilitat es contraresta amb certeses”, ha expressat Xavier Panés, president de la Cecot, a l’inici de la reunió de Junta, “i assolir  acords com el signat avui és un factor d’estabilitat que ajuda al teixit empresarial i econòmic a poder establir plans estratègics i també en els processos de presa de decisions”. “Ara bé, de la mateixa manera que celebrem una entesa que facilitarà l’aprovació de pressupostos, també diem que des de la Cecot estarem amatents al compliment dels acords i exigirem les execucions que se’n derivin com, per exemple, les relacionades amb infraestructures o amb les mesures de suport a la reindustrialització del Pacte Nacional per a la Indústria”, ha afegit el president de la Cecot, “donada l’experiència en relació a compromisos i execucions finals, a ningú li pot agafar per sorpresa que les empreses rebem amb certa prudència algunes informacions i propostes”.  

El passat mes d’octubre, arran dels canvis sobrevinguts al Govern de la Generalitat, la Cecot ja va apel·lar a la responsabilitat dels partits catalans perquè Catalunya comptés amb pressupostos aprovats a gener de 2023 i poder fer front a un context econòmic caracteritzat per la incertesa: “i em remeto a la inflació en la que estem, que és d’una importància econòmica decisiva, amb efecte directe d’alentiment de l’activitat econòmica, contenció d’inversions empresarials i de la despesa de les famílies”, ha recordat Panés.

És per això que, més enllà dels acords entre els partits polítics per als Pressupostos 2023, des de la Cecot es considera que la participació activa dels agents socials i la dels representants empresarials en els debats pressupostaris enriqueixen el propi debat amb aportacions i propostes que incideixen en l’eficiència dels pressupostos i una redistribució més justa. En aquest sentit, des de la Cecot s’insisteix en la necessitat de reduir la pressió fiscal a Catalunya per evitar la pèrdua de competitivitat de les empreses i és per això que recolza la proposta anunciada per Foment de Treball sobre la realització d’esmenes als Pressupostos 2023 per tal d’abaixar la pressió fiscal dels catalans.